Ekran kartının ısı bloğu çok sıcak, sorun olur mu?

wowgenerals

Megapat
3 gün önce bilgisayarımın arka tarafında bulunan en büyük fan bozulmuştu. Isı sorunu yaşıyordum kasa içinde. Ben de yenisini sipariş verirken yanında termal macun ile beraber sipariş verdim çünkü 3 senedir işlemci ve ekran kartı macunu aynıydı. 2 ürün de bugün elime ulaştı. Termal macunu hem işlemciye, hem ekran kartı işlemcisine uyguladım. Speccy, GPU-Z, SpeedFan gibi ısı ölçme programları ile ısıyı ölçtüğümde ise hiçbir problem yok, 50-55 derece civarında ikisi de fakat 15-20 dakika oyun oynadıktan sonra ekran kartını ellemeye çalışınca dokunamıyorum 1-2 saniye elimi tutabiliyorum bu normal mi? Kabaca sormak gerekirse 60 derecelik mevcut bir ısıda ekran kartına dokunduğumuz zaman elimizi 1-2 saniye tutabilmemiz normal mi? Boştayken hiçbir sorun yok, dokunabiliyorum. Ekran kartımın modeli GTX 960. İşlemciye termal macun sürerken chipset arasına kurumuş bir tane çok küçük termal macun girdi elektrik süpürgesiyle çektim şuan hiç bir sorun yok ama ilerde olabilir mi? Chipset tertemizken taktım işlemciyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklığı elinizle değil gerekli programla bakmalısınız. Her zaman elinizi kullanmak iyi bir şey değil. Normal boştayken çalışırken 50 dereceyse sıkıntı. Ama oyun oynadıktan ya da işlem gördükten sonra 50-60 dereceler normaldir. Tavsiyem Pc'yi kapatın. 1-1.5 saat bekleyin. Açın. 5 dk açık kaldıktan sonra Isı ölçer programıyla bakın. 40 derece ve altıysa sıkıntı yok. Kafanıza takmanıza gerek yok. Biraz meşakkatli anlattım ama benim başıma gelseydi böyle yapardım. :)

Bilgisayarıma Afterburner kurdum, yaklaşık 40 dakikadır PUBG oynuyorummin GPU sıcaklığı 49 Max 67 görmüş. Bu durumda müdahale etmeye gerek yok gibi duruyor.

5700XT Gigabyte kartımla Witcher 3 Ultra ayarlarda oynuyorum.

Max 69 derece gördüm, hot spot 93 derece.
Elimle karta elledigimde avcumun içi yanıyor resmen normal midir?

Soğutma bloğu işini yapıyorsa elinizi yakması gerek zaten.
Soğutma bloğunun işi, ısıyı çipten alıp dağıtmak.
Bunu yaparken de doğal olarak ısınması gerek.

Kart 70-80 derece ama soğutma bloğu soğuksa o zaman bir problem vardır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı