Ekran kartının işlemciye yük bindirmesi

Ekselansce

Hectopat
Daha fazla  
Az önce bir test yaptım. Ekran kartımı çıkarıp dahili ekran kartıyla Valorant girdim. GPU'su tam yükte işlemciye ise %45-50 arası yük biniyordu. Şimdi mantıken ekran kartı takınca işlemciye binen yükün daha da azalması gerekirken neden işlemcim %85-99 arası gidip geliyor?

Kankam ekran kartın iyileştikçe işlemciye binen yük doğal olarak artar,
Dahili ekran kartı kullanırken %50 olması doğal çünkü oyun oynarken işlemci uyuyor daha fazla kullanmasına gerek yok.

Kankam ekran kartın iyileştikçe işlemciye binen yük doğal olarak artar,
Dahili ekran kartı kullanırken %50 olması doğal çünkü oyun oynarken işlemci uyuyor daha fazla kullanmasına gerek yok.
Ya işte ben de harici ekran kartı çalışırken işlemcim uyusun istiyorum
Drop yiyip duruyorum bu yüzden de hiç zevk alamıyorum oyundan, adama ateş ediyorum bir saniye sonra adam 2-3 metre ya sağa ışınlanıyor ya sola. Bir türlü çözemedim.

O işler öyle olmuyor işte sen zannediyorsun ekran kartı tüm işi kendisi yapacak hayır.

Ekran kartı ancak işlemcinin gücü ile o kareleri çizebilir. Diyelim senin işlemcinin çekirdek gücü 200 FPS çizebilecek güce sahip sen buna 100 FPS çizecek ekran kartı takarsan o işlemci yarı uyur. Ancak gelip 300 FPS çizecek ekran kartı takarsan bu sefer işlemcin kendisini zorlarken ekran kartı yarı uykuya geçer.

Ek olarak senin drop yaşaman işlemci sıcaklığı veya eski HDD kaynaklı gibi duruyor. Yoksa benim de kendi işlemcime yük atıp %95+ kullanımla oyun oynadığım oldu fakat 1 tane bile drop girmiyor.

İşte ben de bunu çözmeye çalışıyorum. Bazı ayarlar yaparak işlemci yükünü %75'lere kadar düşürüyorum sıcaklığı da max 57 derece oluyor ama FPS 200'den 70'e inip çıkıyor haliyle de oynanamaz oluyor. Bir çözümün varsa dinlemeye hazırım kardeşim.

RAM beslemesi nasıl sisteminde tek mi çift mi kullanıyorsun? Çünkü eğer sıcaklıklar stabilse, anlık takılma (donmadan bahsediyorum yavaşlama değil) yoksa 200 FPS'den 70'lere kadar düşüş normal değildir. Arka planda çalışan çok uygulama olur, RAM tek kanaldır vb.

Sistemim ahım şahım birşey değil ama Youtube'da izlediğim VALorant videolarının yanından bile geçemiyor. Adamlar aynı sistemle gayet akıcı ve FPS düşüşü yaşamadan oynuyor valla.
R7 370 2GB, i5 3470,2x4 GB DDR3 1333 MHz,PSU 450 W
Senin dediğin işlemcinin kaldırabileceği max FPS'i nasıl anlayabilirim ?

En düşük ayarlara çekersin, ekran kartı kullanımın %90 altındaysa anlarsın kaç kare çizebiliyor o işlemci. Sistemde HDD varsa o da takılmaya yol açabilir RAM'lerin yeterli.

En düşük ayarlara çekersin, ekran kartı kullanımın %90 altındaysa anlarsın kaç kare çizebiliyor o işlemci. Sistemde HDD varsa o da takılmaya yol açabilir RAM'lerin yeterli.
Ekran kartı kullanımı yok ki Yıllar önce SSD'ye geçtim ben. 144 FPS'ye sabitledim ama işte arada bir anda 70'e falan düşüp drop atıyor. Oyunu da ağır çekimde oynuyor gibiyim. Kıçı kırık GTX 550 Ti'dan aldığım zevki bu karttan alamıyorum nedense.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…