Ekran kartının kısa devre yaptığı nasıl anlaşılır?

Makaleler
1
Yer
kocaeli, derince
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600 işlemci , B450M PRO-VDH MAX anakart , xpg 16gb(2x8) ram.
RAM
2x8gb xpg ram
SSD veya HDD modeli
Kingston 1tb m2 ssd
Ekran kartı
Rx 580 nitro
Anakart
Msi b450m vhd max
Merhaba, en son BIOS'a giremediğim için ekran kartı driverlarını DDU ile sildim. Ama güvenli modda yapmam gerekiyormuş ben öyle yapmadım. O driverları sildiğimden beri görüntü alamıyorum. Bilgisayara eski ekran kartımla birlikte 2 ekran kartı taktığım zaman aygıt yöneticisinde gözüküyor.
Çalışmayanı takıp HDMI kablosunu ona takarsam VGA ışığı hiç sönmüyor. Acaba kısa devre mi oldu aç kapat yaparken. Sistem yeni nesil DDR2, 3 değil.

Kısa devre olup olmadıını multimetre ile öğrenebilirsiniz, ancak bilgi istiyor.

Driver'lardan dolayı kısa devre yaptırdığınızı sanmıyorum. Diğer taktığınız ekran kartıyla RX 580 WHQL sürücüsünü indirip kurun, sonra RX 580 kartınızı takıp yeniden çalıştırın.

Kısa devre olup olmadıını multimetre ile öğrenebilirsiniz, ancak bilgi istiyor.

Driver'lardan dolayı kısa devre yaptırdığınızı sanmıyorum. Diğer taktığınız ekran kartıyla RX 580 WHQL sürücüsünü indirip kurun, sonra RX 580 kartınızı takıp yeniden çalıştırın.

Multimetrem var ancak hangi devre elemanlarına tutacağımı bilmiyorum. WHQL sürücü dediğiniz şey nedir? Şu an bilgisayarda RX 580 ile ilgili program vs. kurulu değil. Kurup açmaya çalıştığım zaman hata veriyor.

İşlemcin nedir? Onboard ile görüntü alabiliyor musun?

İşlemcim 5600. onboard dediğiniz ne biraz daha anlatır mısınız? Eski ekran kartımı (9500GT) taktığım zaman görüntü alıyorum.

Multimetrem var ancak hangi devre elemanlarına tutacağımı bilmiyorum. WHQL sürücü dediğiniz şey nedir? Şu an bilgisayarda RX 580 ile ilgili program vs. kurulu değil. Kurup açmaya çalıştığım zaman hata veriyor.

İşlemcim 5600. onboard dediğiniz ne biraz daha anlatır mısınız? Eski ekran kartımı (9500GT) taktığım zaman görüntü alıyorum.
Ozaman bunu en güzel şöyle anlayabiliriz. Ekran kartınızı en yakın bilgisayar tamircisine veya arkadaşınıza götürüp kasasında deneyin görüntü gelmezse ekran kartında bir sıkıntı olduğu belli olacaktır.

O zaman bunu en güzel şöyle anlayabiliriz. Ekran kartınızı en yakın bilgisayar tamircisine veya arkadaşınıza götürüp kasasında deneyin görüntü gelmezse ekran kartında bir sıkıntı olduğu belli olacaktır.

Anladım teşekkür ederim. Dayım bir bilgisayarcı kadar anlıyor bilgisayardan. Müsait bulunca ona baktıracağım. O da bozuk derse tamirciye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı