Ekran kartının performansını güç kaynağı etkiler mi?

Yusuf Muhammed

Hectopat
Merhaba Arkadaşlar...

Ekran kartının performansını güç kaynağı etkiler mi? Benim ekran kartım Ati HD 7850 1 GB ve güç kaynağım 420 W. Ekran kartının tam performans gösterebilmesi için daha iyi güç kaynağına gerek var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kötü bir güç kaynağı, sisteme yük altında gerektiği miktarda gücü sağlayamazsa sistem kararlı çalışmaz. En basitinden Ultra ayarlarda oyun takılıp kalabilir.
420W'dan daha önemli olan şey PSU'nun kalitesidir. +80P olduğunu sanmıyorum zaten.

Bu ekran kartı için +500W ve mümkünse +80P sertifikalı bir güç kaynağı öneriliyor.
Eğer şuan, sistem tam yük altındayken hiçbir sorun yaşamıyorsan almana gerek yok, ancak yakın bir zamanda almanı öneririm yinede.

Birde daha yüksek Watt değerlerine sahip bir PSU'ya geçince oyunlardaki FPS artacak diye bir şey yok. Sistem daha kararlı çalışır. Yük altında daha stabil kalır sistem.
+80P olması, eski sistemine nazaran harcadığın elektriğin çok daha küçük bir kısmının boşa gittiği anlamına gelir.

Bilgisayarımda hiçbir sorun olmadı. Donma vs. gibi. Ancak bir türlü ekran kartımdan istediğim performansı alamıyorum, acaba neyden kaynaklanıyor olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarımda hiçbir sorun olmadı. Donma vs. gibi. Ancak bir türlü ekran kartımdan istediğim performansı alamıyorum, acaba neyden kaynaklanıyor olabilir?

İstediğin performans nedir ? Ne gibi bir sorunun var ? İşlemcini yaz darboğaz olabilir.

İşlemci: AMD Phenom II x4 945 3.00 GHZ
Ram: 4GB
Ekran Kartı:ATİ HD 7850 1 GB
Güç Kaynağı: 420 W

Sorunum oyunlardan istedğim FPS yi alamıyorum? Mesela FİFA 13 oynuyorum biraz takılıyor.Bio shock infinite açıyorum High da takılyor.

İşlemcin fena değil en azından o karta darkboğz yapmaz. Büyük ihtimalle işlemci ısısında bir problem var yada BilgisayarKurdu'nun söylediği gibi sistem kararlı çalışmıyor. Sana tavsiyem imkanın varsa kaliteli +80p en az 500W bir Psu al tavsiyem 600'dür.

Sorularıma tane tane cevap verirsen sevinirim

1- Donma olayı sadece FİFA 2013'de mi oluyor ? Oyun orjinal mi yoksa torrent'den mi sömürdün ?
2- İşlemci ve ekran kartı sıcaklığı yük altındayken kaç dereceye kadar çıkıyor.
3- Tüm sürücüler güncel mi ?

Birde diğer oyunlarda hangi ayarlarda kaç FPS alıyorsun, istersen yaz. Ayarlar ayrıntılı olsun. Bir ayar bile çok büyük FPS farkları yaratabilir.
Yukarıdaki nedenlerden değil ise en kötü ihtimalle başak bir sistemde test edersin kartı. Ama ben kartta bir sorun olduğunu sanmıyorum.

"Sömürdün."

PSU'dandır. En az 500W PSU istiyor o ekran kartı. 420W sıkıntı yaratır, hele ki 80 plus değilse. PSU'nuzu en az 500W 80 plus yapın. Madem değiştireceksin, ileriyi de düşünerek 600W 80 plus alırsan daha iyi olur derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…