Ekran kartının Power limitini düşükte kullanmak zararlı mı?

Orhan Genç

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Gigabyte'ın ısınma problemi olan ekran kartını kullanıyorum 80-85 dereceleri görüyor. Dün ATS oynarken kendi rekorunu kırıp 87 dereceyi gördü. Bende MSI Afterburner'dan Power limiti %100'den %80'e çektim ve tam tamınıa 12 derece düştü ısı. Bu yaptığım işlem zararlı mı? Oyunlarda donma, takılma veya ekran kartını risk edecek bir durum var mı? Bilgisi olan biri varsa yardımcı olabilir mi?

Hocam hangi model ekran kartınız acaba? Eagle 3060 falan mı?

Bir de kışın nasıl sıcaklıkları?
Gigabyte GeForce RTX 2060 Windforce OC 6G 6GB Modeli. Kışında aynı 85-86 dereceleri görüyor.
Undervoltta hiçbir zaman tehlike olmaz ister ekran kartında ister işlemcide. Ama fazla voltaj çok risklidir yakma durumu olabilir.
Voltaj riskli. Ben o riski alamam. Tek başıma yapamam maalesef bir bilene yaptırmak lazım.

Gigabyte GeForce RTX 2060 Windforce OC 6G 6 GB modeli. Kışında aynı 85-86 dereceleri görüyor.

Voltaj riskli. Ben o riski alamam. Tek başıma yapamam maalesef bir bilene yaptırmak lazım.

Voltajı yukarı çekersen riskli aşağı çekersen undervolt oluyor riski yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…