Ekran kartının sağdan 3.rakamı ?

Memed20

Hectopat
Daha fazla  
Herkeze merhabalar

Benim Evdeki bilgisayarımda Geforce 8400gs 512mb ekran kartım var. ( pentium dualcore e6600 @3,06 4gb ram 64bit)
Ben Bu bilgisayarıma Gta4 ,prototype2 ,moswanted 2012 yükledim ve sanırım ekran kartım yetersiz geldigi için oyunlarda cok kasmalar oluştu.
Ofisteki bilgisayarım ATI raeon hd 6350 1gbekran kartım var. (intel core i3 2100 @3,10 4gb ram 32bit)
aynı oyunları prototype2,moswanted2012 bu bilgisayarıma yükledim hiç bir sorun olmadan oynadım.
Sorunum işlemci ram degil ekran kartı olduğunu farkına vardım. Ve 2 pc deki Ekran kartlarını yer değiştirdim. Evdeki bilgisayarımda bu sefer oyunları sorunsuz oynayabiliyorum. Recep baltaş arkadaşımın ekran kartı ile dediği bir konuda ekran kartının sağdan 3.rakamı yani 8400 ın 10 üzerinden 4 oldugunu söyledi bu ekran kartınızın seviyesidir dedi. BAkıcak olursak birisi 4 birisi 3 puanı alıyor. Ve videonuzun devamında ekran kartının ramının bir önemi yok hatta büyük pc satıcıları ekran kartlarını 1gb ram 2gb ram verip kandırıyorlar rama aldanmayın dedigini duydum.
Bunun üzerine ramı gözden cıkarırsak 8400gs daha iyi iş yapması gerekiyor fakat denedimki öyle olmuyor bunun sebebini merak ediyorum.

İlgileriniz için teşekkür ederim

AMD ekran kartlarında;
İlk numara seriyi gösterir. Örneğin HD 6850, HD 7850. Görüldüğü üzere 7 numarası daha büyük olduğundan HD7850 daha yeni bir karttır...
İkinci numara kartın seviyesini gösterir. 0-5 arası giriş seviyesi, 6-7 orta seviye, 8-9 üst seviye olarak nitelendirilebilir.
Üçüncü numara ise bulunduğu bölümdeki çıkan kartların seviyesini gösterir. Örneğin: HD4830, HD4850, HD4870...

Fakat sadece buna göre nitelendirilemez. Örneğin HD4850'de 8 rakamı, HD5770'te 7 rakamı olmasına rağmen HD5770 daha üst seviye bir karttır. Bu da yeni mimari olmasından kaynaklanır.

Nvidia ekran kartlarında ise;
İlk numara AMD'de de olduğu gibi seriyi gösterir. GTX560, GTX660 gibi.
İkinci numaraysa seviyeleri belirler. 0-4 alt seviye, 5-6,7 orta seviye, 8-9 üst seviye ekran kartlarına tekabül eder.

Nvidia, ATI ekran kartlarını kıyaslarkense testlere göre yorum yapmak gerekir çünkü HD7950, GTX680'den daha üst seviye bir ekran kartı gibi görünürken GTX680 biraz farkla daha öndedir.

Yazıyı okumanı tavsiye ediyorum. Bu bilgileri AMD tarafında HD serisi, Nvidia da ise GTX serisi için geçerli.

8400GS bahsettiğiniz diğer karttan daha eski bir kart ve AMD vs. Nvidia kıyaslaması yapmak istiyorsanız birbirinin rakamlarına göre yapamıyorsunuz.

8400GS döneminin giriş-orta seviye kartları arasında sayılabilirdi fakat ondan sonra 9000 serisi ve GTX serisi çıktı. GTX 700'ler çıkalı çok oldu. Yani demek istediğim çok çok eski bir kart. Diğer kart ona nazaran çok daha yeni bir ekran kartı. Oyunlarda da daha iyi performans göstermesi gayet normal.

Yazıyı okumanı tavsiye ediyorum. Bu bilgileri AMD tarafında HD serisi, Nvidia da ise GTX serisi için geçerli.

8400GS bahsettiğiniz diğer karttan daha eski bir kart ve AMD vs. Nvidia kıyaslaması yapmak istiyorsanız birbirinin rakamlarına göre yapamıyorsunuz.

8400GS döneminin giriş-orta seviye kartları arasında sayılabilirdi fakat ondan sonra 9000 serisi ve GTX serisi çıktı. GTX 700'ler çıkalı çok oldu. Yani demek istediğim çok çok eski bir kart. Diğer kart ona nazaran çok daha yeni bir ekran kartı. Oyunlarda da daha iyi performans göstermesi gayet normal.

Şimdi anladım durumu Bu Cevabın beni doyurdu :)
Teşekkür ederim son_goku

Soldan 2. rakam o serideki performasını belirler 8400 ile 8500 aynı kefeye koyabilirsin. 8400 ile 9400 aynı degildir. Soldan 1. rakam ise seri belirler . (Örnek : gt 210 , gt 310 , gt 410 ) falan diye . soldan 3. rakam ise buçu gibi şöyle hd 7790 (7,9 )
Gtx 760 (7,6) gibi ama sen asla amd ve nvidiyı aynı kefeye koyamassın.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı