Ekran kartının tek fanı çalışmıyor galiba

Tolga Şahin

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İzmir/Bornova
Daha fazla  
Meslek
İçerik Moderatörü - Freelance Çevirmen
Vatandan yeni topladığım sistemde Asus r9 270 directcu ii ekran kartını aldım. Şu an windows kurulu değil ve kartı zorlayacak bir şey yapmıyorum fakat kartın tek fanı dönmüyor. Acaba ısınmaya başlayınca mı dönmeye başlar ne dersiniz ? Birde elimi koyup durabiliyorum ama bayağı sıcak yakıcak kadar olmasa da.

Dur önce bir windows kurayım. Şu anda ona uğraşıyorum zaten ilk işim test yapıp inceleme bölümüne konu açmak.

Ekran kartınızın tüm fanlarının çalışması gerekir. GPU Tweak yazılımını kurduysanız; ilk başta fabrika ayarı Smart Fan (akıllı fan) teknolojisiyle çalışır. Yani ısıya göre fan hızı otomatik ayarlanır. Eğer isterseniz manuel ayarlayıp istediğiniz %20-50-70 gibi hızlarda dönmesini sağlayabilirsiniz. Fakat fanlarınızdan birisi dönmüyorsa bu işte bir terslik var. Asus DC2 ekran kartlarında 2 fanın da dönmesi gerekiyor. Yeni bir ekran kartı vardı piyasada şu an hatırlamıyorum belirli bir sıcaklığa çıkmadan fanları çalıştırmıyordu. Sadece belirli bir sıcaklığa çıktığında fanlar dönmeye başlıyordu ve bu da sessizliği getiriyordu. Ama senin durum biraz farklı; bilgisayarın açılış tuşuna bastığın anda 1 saniye sonra fanlar dönmeye başlar.

Daha hiçbir sürücü yüklemedim belki de ondandır bilmiyorum ama bilgisayarda henüz windows bile yok onu kurmaya uğraşıyorum. Eğer sorun devam ederse geri götürürüm kartı.

Sürücü yüklemekle alakası yok. Daha önce sürücü yüklemeden fanları çalışmayan bir ekran kartı görmedim, zaten öyle bir şey olması saçma. Ekran kartını anakarta taktığınız ve bilgisayarın açılış düğmesine bastıktan en fazla 1-2 saniye sonra ekran kartının fanları dönmeye başlar. Sizin ekran kartınızın fanında bir sorun var.

Son düzenleme:
Bende de ayni ekran karti var. İki fanida donuyor. Gayet serin ve sessiz.
Boşta en fazla 40 derece. Yükte en fazla 68 derece gördüm ve hicbir ayara dokunmadim, yani fanlar en yavaş kalde. :)
Windows'u kurduktan sonra değerleri soylesen güzel olur. :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı