Ekran kartının termal macunu değiştirmek gerekir mi?

Sirri0101

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim MSI 3070 Suprim X kartım var. Ti olan modeli değil zor bulunan düz modeli. Şu an boşta 47 derece fakat oyun falan oynarken 75-90 derece arası gidip geliyor. Şu an ekran kartımın garantisi bitti ve ilk kullanıcıyım. 2,5 senedir hiçbir işlem yapmadım. Bilen arkadaşlar yazarsa çok sevinirim sizce ekran kartı termal macununu değiştirmeli miyim yoksa değerler normal biraz daha bekleyim mi? Oyunlarda falan kasma donma vs yok. Sadece FC 24 oyununda kasıyor onunda optimizasyonla alakalı olduğunu düşünüyorum. Bilgisi olan bir arkadaş cevaplarsa bu konuyu sevinirim. Saygılar sevgiler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal şartlartda sıcaklıklar ciddi oranda artmadığı sürece termal macun değişimine gerek yoktur.
Ama bu ısılar bana çok da normal gelmedi, 75 olabilir de 90 biraz yüksek kalmış.

Termal macun etkisini kaybetmiş olabilir, ayrıca sadece macun değil, termal ped değişimi de iyi olur.

Bütün servisler yapar mı bilmiyorum ama, garantisi bitmeden bakım için servise yollasaydınız, macun değişimi vs. yapıp geri gönderirlerdi.

Ekran kartı macun değişimlerinde çok dikkatli olmak gerekiyor.
Yetkili servisin bakıp hizmeti verip vermediğini öğrenin derim, belki uygun bir fiyata yaparlar.

Son düzenleme:
2560x1440 8MSAA Preset : 1440 QHD Test Ettim. Boşta 43 Derece Yükte 68 Derece.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (3).png
    1,6 MB · Görüntüleme: 111
Kart 68 dereceye ulaşmış en son. Gayet normal sıcaklığı. Sen kartın hot spot degerine falan mı baktin yanlışlıkla?

Hocam bu FC24 mü nedir oyunu oynayayım dedim 99 yılından beridir oynarım. Değerlere bir bakayım dedim 75-90 arası gidip geldi. Bende anlamadım o yüzden buraya yazayım dedim belki ben yanlış biliyorum diye.

Afterburner'dan falan mı baktin değerlere? Sen oyun içi sıcaklık değerlerinin de görüntüsünü at bakalım bir.
Onu Yarın Paylaşırım Hocam Geç Oldu Şimdi Kafama Taktım Araştırma Yapıyordum Bende. Yarın Atayım Size. Ben Bu Testi Doğru Yapmışım Değil Mi. Benim Monitör 2K . Furmarkta Başka Ayarlarda Vardı Sistemin Özelliklerinde Yaptım

Testte sıkıntı yok. Bu test hiçbir oyunun zorlayamayacagi kadar zorlar kartı. Kart bu testte bile 70'in altında kalmayı basardi dolayısıyla sen büyük ihtimalle yanılıyorsun. İyi geceler.

Testte sıkıntı yok. Bu test hiçbir oyunun zorlayamayacagi kadar zorlar kartı. Kart bu testte bile 70'in altında kalmayı basardi dolayısıyla sen büyük ihtimalle yanılıyorsun. İyi geceler.

Teşekkürler hocam. Yine ben yarın aynı şekilde afterburnerl değerleri atarım. Hayırlı geceler diliyorum saygılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…