Ekran kartının üstü sarı saplı fırçayla temizlenir mi?

Yer
İstanbul/Ataşehir
Merhaba, ekran kartım RX 570 8 GB Armor. Daha önce tozlanma olduğu için bildiğimiz sarı saplı boya fırçasıyla kasada takılı halde iken yavaş yavaş temizliyordum. Bunun bir zararı olur mu üstündeki bileşenlere? Fırça gayet yumuşak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok olmaz hocam, ben onları havya ile zor söküyorum.
Bi de şimdi aklıma geldi hocam.Şu kasa arkasındaki ekran kartı takılırken sökülmesi gereken demirlerden birini fazladan çıkarmıştık sistemi ilk topladığımızda farkında olmadan.Bende onu bantla yapıştırmıştım.Bi ara düştü o.Tekrar yapıştırmak için demiri tekrar takacaktım.Fakat o demirin ucu hafifçe ekran kartı üzerinde bi yere deydi.O yere iyice baktım herhangi bir deforme gözükmüyor.Bi zarar vermiş olma ihtimali olur mu peki?
Yok olmaz hocam, ben onları havya ile zor söküyorum.
Değdiği yer şu kırmızı yuvarlak içine aldığım yer.Siyah küçük bir bileşen galiba.

Çalışıyorsa sorun yoktur Ekran kartının PCB'leri o kadar da hassas değil.

Yani çok ufak bi şekilde değdi.Kasa içide göründüğü kadar pek de geniş değil.Bu dediğim olay yaklaşık 3-4 ay önce oldu hocam.Sonra bir sıkıntı yapma ihtimali var mı?
Olmaz hocam, takmayın bu kadar. Ekran kartları sandığınız kadar hassas değil.

Takıntı yapmayın bence. Bir sorun olmaz.

Takıntı yapmayın bence. Bir sorun olmaz.
Hocam sisteme ram ekledikten sonra (windows kullanımı sırasında) mouse kitlenip görüntü kesiyordu sistem.Furmarkda ekran kartını test ettim,aida64 de test ettim,occt de test ettim.Hiçbir sorun yapmadı sistem.Dediğim gibi yükte yapmıyor bu sorunu8-10 günde bir yapıyor diyebilirim.Benim şüphelendiğim ssd.Çünkü oyunlar m2 de kurulu.Oyundayken yapmıyor bu sorunu sistem.Bununla beraber klavye mouse ışığıda sonüyordu ve anakarttaki cpu led yanıyordu. Sistemi tekrar kapatıp açmak gerekiyordu.Yarın bi pc ci tanıdıktan ssd alacağım.Ondanda şüpheleniyorum.Ramleri olması gereken işlemcinin desteklediği 2933 e indirdim.Bu yöntemle sorunu çözenler var.Şu anlık bi sorun gözükmüyor.Bi de bu dediklerimden sonra olay görüntüleyicisinde kernel power 41(63) hatası beliriyor.Bende bundan dolayı her şeyi kafaya taktım biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…