Ekran kartının watt değeri ne açıdan önemlidir?

gleptoprick

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartinin watt değerinin önemli oldugunu biliyorum fakat bazi sorularım var:
Watt değerini nasıl öğrenebilirim?
Watt değeri ne kadar olmalı?
Laptop alırken bu bir önem arz eder mi?

Üretici sayfalarında bulunabilir. Öğrenmek istediğiniz modeli atar mısınız? Düşük TDP demek otomatikman performansı aşağı çeker.

Model numarasını internetten aratarak öğrenebilirsiniz. Evet watt önemlidir hocam. Düşükse tam performansta çalışamaz. Şahsen min 100W kâfi olacağını düşünüyorum.

Üretici sayfalarında bulunabilir. Öğrenmek istediğiniz modeli atar mısınız? Düşük TDP demek otomatikman performansı aşağı çeker.

Hocam şu an icin spesifik olarak öğrenmek istediğim bir model yok sadece ne açıdan önemlidir bunu öğrenmek istiyorum.

Model numarasını internetten aratarak öğrenebilirsiniz. Evet watt önemlidir hocam. Düşükse tam performansta çalışamaz. Şahsenmin 100W kâfi olacağını düşünüyorum.

Sağ olun hocam teşekkür ederim.

Hocam şu an icin spesifik olarak öğrenmek istediğim bir model yok sadece ne açıdan önemlidir bunu öğrenmek istiyorum.

Dediğim gibi bu doğru orantılı, ne kadar ekmek o kadar köfte misali.

Örnek olarak piyasada 45watt 4060 var ama 140 watt 4050 var. 4050 daha mantıklı olacaktır.

45 ile 100 watt arasında ciddi fark var FPS olarak.
100 ile 140 arasında ise fazla fark olmuyor yüzdelik olarak.

Üretici sitesinden bakmak gerek model numarasını aratıp.

Watt değeri aslında işlemcinin daha fazla güç çekmesini sınırlayarak işlem kapasitesini sınırlar. Günümüzdeki ekran kartlarında (laptop) watt değeri arttıkça aradaki verimlikik/performans farkı azalır. Yani sen 45W'dan 95W'a geçtiğin zaman arada 15FPS fark varsa, 100W'dan 140'a geçtiğin zaman arada belki de 5 FPS fark olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu Video'yu öneririm. Detaylı bir şekilde anlatıyor.

Dediğim gibi bu doğru orantılı, ne kadar ekmek o kadar köfte misali.

Açıklayıcı oldu hocam teşekkür ederim.

Anladim en az 100 watt en iyisi olacaktır anlasilan, sag olun hocam.

Ekran kartı modeline karar verildikten sonra. Farklı üreticilerinden kaç watt kullandıklarına bakabilirsin. Eğer belirtilmemişse incelemelere bakabilirsin. Bu şekilde ekran kartı modeli maksimum bir limit belirleyebilirsin. Sonra bu maksimumu referans alarak kafandaki modelin performansını kıyaslayabilirsin. Son sorunun cevabı ise: evet kesinlikle arz eder özellikle oyun oynayacaksan.
Son olarak bir örnek vereyim. Örneğin, RTX 3050 Ti ilk çıktığında çeşitli watt değerlerinde görülüyordu: 45, 65, 75, 85, 95. Genelde üst düzey modellerde görülebilen maskimum 95 Wattdı. Daha üstü yok. Dolayısıyla bunu referans alarak diğer ürünleri incelemiştik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…