Ekran Kartının Yandığı Nasıl Anlaşılır?

Venocom

Megapat
Ekrana birkaç gündür görüntü gelmiyordu. Klavye çalışmıyordu. BIOS pilini falan sıfırladım elimden geleni yaptım. Bilgiasayarcıya götürdüm ekran kartın yanmış diyor. Ekran kartımın derecesi hep 70 derece falandı. Neden yanmış olabilir hiç 90 derece falan görmedim. Düzeltilebilir bir şey mi ?

Hocam tahminimce termal macununuz bitmiş veya fanlar tozlanmıştır ve bundan dolayı ısı değerleriniz yükselmiştir. 70 derece düşük bir ısı değil. Sistemin yük altında çıkacağı bir ısıdır. Ekran kartını çıkartıp vga ila bağlayın monitörü. Eğer ki görüntü var ise ekran kartını başka bir cihazda deneyin. Büyük ihtimalle bilgisayarcı denemiştir ve çalışmadığını görünce yandığını falan söylemiştir. Uzun vadede bu ısı değeri grafik yongasının bacaklarına zarar vermiş olabilir. Veya ekran kartının üzerindeki başka bir devre elemanı arızalanmış olabilir. Tehçizatsız öğrenilmez arızanın tam sebebi

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı