Ekran kartıyla mining yapılmış mı?

Vidalara bak, üstlerinde kontrastı yüksek bir daire var ve tekinin rengi farklı.

Yakın zamanda çok ikinci el ekran kartı baktığımdan dolayı, bence Furmark testini çok dikkate almayın. Furmark testinden çok kartın sağına soluna durumuna bakmak, satanın mining yapmadığına güvenebilmek daha önemli. Arka plaka hiç iyi durmuyor ne yapmış da öyle olmuş anlayamadım. Cidden ikinci el ekran kartı alırken arkadaki vidalara kadar bakmak lazım, vidası değişen, soğutma bloğu bükülen garip garip kartlar var.

Tam olarak şu dış yüzeydeki yağlı görünümden bahsediyorum.

Vidalara bak, üstlerinde kontrastı yüksek bir daire var ve tekinin rengi farklı.
O durum benim de dikkatimi çekti fakat o siyahlık tamamen bir yansımaymış video attığında normal durduğunu gözlemledim.

Vidaların tekinde çok bariz bir renk farkı da görmedim ben. Eğer sol üstteki vidanın üzerinde bulunan garanti etiketini farklı renk olarak belirtmiyorsan tabi. Bu etiketin bulunması en azından içinin açılmadığını gösterebilir fakat etiketi ısıtıp söktükten sonra içini açıp kapattıktan sonra etiketi geri yapıştırmış da olabilirler. Özellikle sağ alttaki vidanın etrafında vidanın çevirilmesi sonucu oluşmuş olabilecek izler var görüntü net olmamakla birlikte bu nedenle açılmış olma ihtimali mevcut.

Benim asıl dikkatimi çeken yine göçrüntü net olmamakla birlikte vidalar ve GPU braketindeki muhtemelen yüksek ısı kaynaklı olabilecek renk değişimleri ve oksitlenme benzeri oluşumlar. Görüntü çok da net olmadığından kesin öyle diyemem fakat öyle ise çok iyi bakılmamış, yüksek ısıya maruz kalmış ve nemli ortamda kullanılmış olabilir.

Soru mining yapılıp yapılmadığı ise bunların hiçbiri yapılıp yaspılmadığını göstermez fakat karta pek de iyi bakılmamış olabilir. Yine de canlı görüp test etmek gere sadece bir backplate resmi ile temiz olup olmadığına karar vermek zor.

Şahsi fikrim ise 2. ele çok güvenemediğim ben bu kartı almazdım.

Tam olarak şu dış yüzeydeki yağlı görünümden bahsediyorum.

Eki Görüntüle 1811941

Bu muhetemelen yağlılıktan ziyade metalin fazla ısıya maruz kalması kaynaklı oluşan bir renk değişimi ve deformasyon fakat daha net görmeden kesin öyle denemez tabii. Muhtemelen kart yüksek ısıda uzun süre çalışmış. Bu mining yapılıp yapılmadığını kesin olarak göstermez ama kartın uzun süre yük altında çalıştığını gösterir mining de buna neden olabilecek şeylerden sadece biri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…