Çözüldü Ekran kartların'da bellek türü olarak DDR var mı yoksa sadece GDDR mı var?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hüseyin Baraç

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar alışveriş sitelerinde DDR yazan ekran kartı bellek türünde kartlar var ama forumlarda ekran kartının bellek türü sadece GDDR dır diyen insanlar var ben anlamadım bir türlü. Şimdi ekran kartların da DDR kart var mı yok mu?

Çözüm
GDDR bellekler sadece ekran kartlarında var ancak her ekran kartında GDDR bellek yok. GT 1030 gibi zayıf kartlarda DDR4, hatta DDR3 bile olabiliyor.

Benim GTX 950M'li laptobum DDR3 bellek kullanıyordu mesela.
Arkadaşlar alışveriş sitelerinde DDR yazan ekran kartı bellek türünde kartlar var ama forumlarda ekran kartının bellek türü sadece GDDR dır diyen insanlar var ben anlamadım bir türlü. Şimdi ekran kartların da DDR kart var mı yok mu?
DDR kart var ekran kartlarında.

DDR terimi RAM'lar de kullanılıyor hocam hiç DDR terimini ekran katında rast gelmedim ekran kartında GDDR graphic DDR olarak geçmekte.

GDDR bellekler sadece ekran kartlarında var ancak her ekran kartında GDDR bellek yok. GT 1030 gibi zayıf kartlarda DDR4, hatta DDR3 bile olabiliyor.

Çözüm
.

Anladım teşekkürler benimde bahsetmek istediğimi söylediniz. DDR teknolojisini ekran kartlarında kullanan firmalarda buldum. Yani olayı bir nevi sizin dediğiniz gibi açıklıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı