Ekran Kartlarında Bit Önemi

Mustafag

Kilopat
Daha fazla  
Ekran kartlarındaki 128 bit veya 256 bit arasındaki farklar nedir? Tahminimce görüntü açısından fark yaratıyor. Ekran kartı alırken çoğunluğumuz 128 bit kart seçiyoruz herhalde.

Hocam yanlız ben 128 ile 256 bit arasındaki farkı sordum.

Bit bildiğim kadarıyla ekran kartının ekrana verdiği görüntünün maksimum kalitesini belirtiyor. Yani ne kadar yüksek bit o kadar yüksek kalite diye biliyorum hatalı olabilirim.

Bit bildiğim kadarıyla ekran kartının ekrana verdiği görüntünün maksimum kalitesini belirtiyor. Yani ne kadar yüksek bit o kadar yüksek kalite diye biliyorum hatalı olabilirim.

Hatalısınız. O dediğiniz çok eskiden doğruydu ama şimdi değil. Bit olayını verilerin geçtiği otobana benzetebilirsiniz. 64 Bit tek şerit, 128 bit 2 şerit, 256 bit 3 şerit olsun. Önceden bütün verilerin hızı hacı murat olduğu için yavaş, otobanın genişliği önemli idi. Şimdi bütün veriler renk sıkıştırma teknolojisi gibi yeni mimariler ile Ferrari hızına ulaştığı için, neredeyse 64 bit bile yetecek hale geldi yani tek şerit. Ama iki şerit gayet garanti şekilde yetiyor. Otoban genişleyeceğine hız gelişiyor.

Düzelttiğiniz için teşekkür ederim bilmiyordum öğrenmiş oldum

Anladım hocam sağolun.

Son düzenleme:
Ya benim pc win 7 pro 64 bit ama ekran kartı 32 bit bir sıkıntı olurmu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…