Ekran kartlarında bit ve directX

berkemert1232

Hectopat
Daha fazla  
Bütün sistemi topladım fakat ekran kartı kaldı.
Ekran kartı olarak msi gtx970 almayı planlıyorum ama arkadaşlarım bana onun biti
258 diye kötülüyolar. O ekran kartı seni 2 yıl götürür anca diyorlar ve
directx 12 olması bi fayda sağlamaz diyorlar. Benimde bir bilgim olmadığı için sizlere sormak istiyorum.
Ekran kartında bit önemli mi 258 bit yeter mi ve directx 12 nin faydaları nelerdir?

Sen arkadaşlarına bakma. Sor bakayım onlara maxwell teknolojisi nedir diye , bakalım bilebileceklermi. :) gtx970 seni rahatlıkla 4 sene götürür şuanki teknoloji ile. İleride ne olur bilinmez tabi :) gigabyte gaming modelini al.

Sanırım arkadaşların 2012'de filan kalmışlar. GTX 9xx şu anda NVIDIA'nın en iyi fiyat performans ürünüdür. Yeni mimari var. Directx 12 var. Ama yinede karar senin.

Bit ve GB' a bakarak ekran kartı alınmaz GPU en öenmlisidir. Dx 12 ise çok fark yaratacak zaten 700 seriside dx12 destekli (sanırım 400 den sonra hepsi). Kaldı ki GTX 970 çıkalı 1-2 ay oldu ve çok güçlü bir kart GTX 780 leri geride bırakıyor. Arkadaşınız kafasına göre atıp tutmuş :) o ekran kartı rahat 3-4 yıl götürür. Ben GTX 770 alacağım 2-3 yıl götürür zaten 2 yıl sonra değiştireceğim ekran kartını :) GTX 670 ve üstü ekran kartlarını rahatça alabilirsiniz bana göre. Gönül rahatlığı ile MSI GTX 970 alabilirsiniz 3-4 yıl gideri var o kartın.

Amd ekran kartları aynı fiyat hatta daha ucuza 512 bit modelleri var. Ama gtx 970 onlardan daha performanslı. Bunun sebebi yeni renk sıkıştırma yöntemleri. Bu yöntemler sayesinde 256 bit ekran kartı
512 bit ekran kartını geçebiliyor.

Bütün sistemi topladım fakat ekran kartı kaldı.
Ekran kartı olarak msi gtx970 almayı planlıyorum ama arkadaşlarım bana onun biti
258 diye kötülüyolar. O ekran kartı seni 2 yıl götürür anca diyorlar ve
directx 12 olması bi fayda sağlamaz diyorlar. Benimde bir bilgim olmadığı için sizlere sormak istiyorum.
Ekran kartında bit önemli mi 258 bit yeter mi ve directx 12 nin faydaları nelerdir?
Ekran kartı satın alırken, sadece BİT değerine bakarak tercih etmek doğru olmaz. Bütün olarak; donanımsal (soğutma, Overclock imkanı) ve tasarımcı firmanın yazılımsal destekleride göz ardı edilemez. Bu bağlamda; Directx 12 teknolojisi de son derece faydalı bir yazlımdır.
- Ekran kartınız da göz ardı edilemeyecek derecede güçden (Watt) tasarruf edersiniz.
- Oyunlarda da üst düzey performans bu yazılımlar sayesinde alınır.
Zira, Nvidia' nın Maxwell serii ekran kartları, eski mimari ekran kartları, Fiyat/Performans olarak da daha geride bırakacağı beklentisindeyim...
Buna Directx 12 desteği ile gelen, GTX970 ve GTX980 örnek. Fiyat/Performans açısından kendilerinden önce çıkan GTX780 ve GTX780 Tİ' ya karşı sıkı rakip denebilir. :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı