Çözüldü Ekran kartlarında GDDR ne anlama geliyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HzFalllen

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, ben bir ekran kartı almak istiyorum. DDR3 anakartım var ama ekran kartlarında hep GDDR5, GDDR6 gibi şeyler yazıyor. Hangisi benim anakartıma uyar? Ben anlamış değilim ve GDDR tam olarak nedir, bir açıklama yapabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba, ben bir ekran kartı almak istiyorum. DDR3 anakartım var ama ekran kartlarında hep GDDR5, GDDR6 gibi şeyler yazıyor. Hangisi benim anakartıma uyar? Ben anlamış değilim ve GDDR tam olarak nedir, bir açıklama yapabilir misiniz?
Ekran kartı alırkenki GDDR ile anakart alırkenki DDR alakasızdır, DDR2 anakarta bile GDDR6 ekran kartı takabilirsin.
GDDR şöyle düşünebilirsin ekran kartı kendi başına bir bilgiseyardır. GPU (işlemci) GDDR ( bellek ) kendisi ayrı olarak çalıştığı için DDR3 anakarta GDDR5 GDDR6X vs fark etmiyor PCI-e girişi olan anakart olsun çalışacaktır.

Ekran kartı alırkenki GDDR ile anakart alırkenki DDR alakasızdır, DDR2 anakarta bile GDDR6 ekran kartı takabilirsin.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı