Ekran kartlarında neden 2 marka oluyor?

Rusodorosso

Hectopat
Katılım
19 Kasım 2021
Mesajlar
43
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Mesela Google'a RTX 3090 yazdığımda MSI falan çıkıyor. Bu NVIDIA'nın değil mi? Neden MSI logoları ve isimleri var? Kutuda aynı şey AMD RX serisi için de geçerli bunların mantığı nedir acaba?
 
Bu NVIDIA ve AMD ekran kartlarını kim özelleştirip satacak peki?
Donanım enstitüsü bu şekilde işliyor işlemci yapısı gereği ek bir özelleştirmeye gerek kalmıyor fakat iş ekran kartına gelince firmalara kazanç kapısı üretmek gerek değil mi?
 
Hepsinin fiyatında farklılık var. Mesela 3 fanlı bir ekran kartı 20 bin TL ise tek fanlı ekran kartı 10 bin TL dir. Daha çok kullanıcıya erişmek için yapıyorlar. Malzeme kalitesi de var işin içinde. Sallıyorum MSI 3 tane farklı model çıkarır, Ventus modeli en kötü olanı olduğundan en ucuzudur, Gaming X orta seviye olduğundan genel kitle içindir, Suprim X premium malzeme kullanır ve üst düzey kullanıcılar içindir. Sadece örnek bu. Böyle düşün yani.
 
Nvidia ve AMD, Intel gibi markalar da ekran kartı üretir ama genelde referans olarak. Bunlar çip üretirler. Yatırım ortakları ise ekran kartı üretirler. Asus, MSI, Gigabyte, Palit, Sapphire vs.
 
Efendim markalar NVIDIA'dan alıp özelleştirip ışık RGB fan güç girişi port falan koyup satıyorlar NVIDIA'nın stok olarak satması doğru olmaz yani o şeyler konsept tasarım NVIDIA sadece ekran kartını yapıyor.
 
Efendim markalar NVIDIA'dan alıp özelleştirip ışık RGB fan güç girişi port falan koyup satıyorlar NVIDIA'nın stok olarak satması doğru olmaz.
NVIDIA'nın kendi yaptığı Founders Edition kartlarda var tabii.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…