Ekran kartlarindaki model numaraları neyi ifade ediyor?

Ümran CENGiZ

Hectopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Ekran kartlarındaki GTX 1080, GTX 1070, GTX 480, GTX 390, GTX 680 gibi numaralandırılmış ürünler var. Bunlardan son 2 rakamı önemli diyorlar o zaman 390, 1080'dan daha iyi, fiyatta tam tersi. Veya 1080 ile 480 aynı ama 1080 daha pahalı. Burada baştaki rakam veya sondaki 2 rakam neyi ifade ediyor? Açıkçası ben ekran kartı almayı düşünüyorum. Piyasadaki en fazla sistem gereksinimi isteyen oyunu en yüksek ayarda oynamak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Banim tabirimce en soldaki ilk iki veya ilk rakam nesli belirler. Bu mimariye göre performansları farklıdır.
GTX 1080>GTX 980> GTX 780.
RX 480>R9 390> R9 290 gibi.
Sağ son iki rakam ise giriş orta ve üst seviye ekran kartını belirtir.
GTX 1070, GTX 1060, GTX 1050 gibi.
AMD'de ise aynı şekilde;
RX 480>RX 470> RX 460.

Son olarak sisteminizi belirtirseniz daha iyi yardımcı oluruz.

En soldaki rakamlar mimarinin ve nesilin yeni olduğunu söyler. 10 en yenidir. Her mimarinin bir özelliği vardır. Örneğin: Doğan ve Bugatti iki arabadır ancak performansları çok farklıdır. Ama ikiside arabadır.

AMD bir sisteme Nvdia bir ekran kartı takamaz mıyız? Ya da tam tersi. Sizce 1080 mi 480 mi sondaki iki rakama göre ikiside ust düzey

AMD bir sisteme Nvdia bir ekran kartı takamaz mıyız? Ya da tam tersi. Sizce 1080 mi 480 mi sondaki iki rakama göre ikiside ust düzey

GTX 1080, RX 480'den çok daha üstü düzey bir ekran kartı ama fiyatı da 3 kat daha fazla doğal olarak.

Nvidia'da takabilirsin AMD'de. Fakat bu senin biraz da bütçene bağlı. Sen en iyisi bütçeni belirt, bütçene göre yardımcı olalım.

Abi herkes birşey diyor. Ben diyorum ki şu anda en son çıkan oyunları en yüksek çözünürlükte ve en yüksek ayarlarda oynayabileceğim bir ekran kartı istiyorum ve bu ekran kartı en az 4 yıl yüksek ayarlarda oynayabilmek için beni götürmesi gerek. Ama galiba tahminlerine göre bu yeni çıkan (gtx 1800 ti) veya gtx 1080 gaming x veya z

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…