Ekran Kartlarının 2GB ve 4GB Olması Arasındaki Fark

Jack Lector

Kilopat
Daha fazla  
Her markanın her modelin hemen hemen 2GB ve 4GB olanlarını gördüm. Araştırmalarımda bunların arasındaki farka dair pek aydınlatıcı birşey göremedim. Arasındaki fark çok önemli midir merak ettim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arasındaki bellek farkından ziyade GPU'nun kendisi önce gelir. Her GPU'ya göre özel olarak değerlendirilir bu. Sadece bellek miktarı üzerinden böyle bir kıyaslama yapamayız.

RX 460 gibi kartların 2GB ve 4GB modelleri var. Ben şahsen RX 460'da 2GB olanı öneririm çünkü zaten GPU'nun 4GB veriyi işleyebilecek bir kapasitesi yok. Her ekran kartında bu farklıdır. Bazıları 4GB işleyecek kapasiteyse 4GB alınmalıdır. Ekran kartlarında GPU(grafik işlem ünitesi) VRAM miktarından daha önemlidir. VRAM'e bakarak ekran kartı alınmaz. Önemli olan kartın ismidir.
Mesela burada RX 460 kartının 4GB ve 2GB modeli karşılaştırılıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

VRAM'i otopark gibi düşünebilirsin. GPU gücünü de arabalar. Araba çoğaldıkça otoparka girmesi gerekir. Eğer çok araba ama az otopark varsa o arabalardan faydalanamazsın. Yani VRAM miktarının GPU gücüne göre düşük olmaması gerek. Aynı şekilde az araba varsa çok otopark hiçbir işine yaramaz. Bu nedenle tek başına VRAM miktarı hiçbir şeyi etkilemez. İkisinin dengeli olması gerekir.

Ben Sapphıre Redaeon Rx560 Pulse 2GB 128bit almayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…