Ekran kartsız 2000TL sistem tavsiyesi

BurakDuman973

Centipat
Selamlar. Babamın iş yerinde kullandığı bilgisayar iyice eskidi. Ben bir miktar para biriktirdim babama toplama kasa alacağım. Monitörü hailhazırda mevcut. Şu anda hazır kasa (HP) kullanıyor babam. Toplama PC'ler daha hesaplı olduğunu bilmesine rağmen zamanında hazır kasa almıştı nedeni ise; fan sesinden çok rahatsız olan birisi. Önceden kullandığı makine gerçekten çok gürültülü çalışmaktaydı. Bürosunda işlerini görecek güzel bir sistem istiyorum. Ekran kartsız fiyatı 2K civarları olursa iyi olur. Ekran kartını babama devredeceğim çünkü APU sistem almak istemiyorum nedeni ise kullandığı monitör ViewSonic XG2405 ve 144Hz bir monitör. Mecburen 60Hz kullanıyor . Bunun için orta-alt ekran kartlarını besleyebilecek az fan sesi olan bir sistem önerisi istiyorum. Teşekkürler.

O bütçeye ancak R5 işlemci, B450 anakart ve 8 GB RAM değişikliği yapabilirsin. Diğer türlü APU ve o güçte işlemcili sistem alabilirsin. Eğer sabit disk ve kasa idareten kullanılacaksa bütçeyi bu parçalara harcamadan sadece 2060'a yetecek 600W PSU değişecek parçalara eklenebilir. O zaman toplam masrafın 2350 ₺ civarı çıkar.

Son düzenleme:
Hocam babamı mutlu edecek ona yetecek ama kaliteli olacak bir şey bulursam 500-1000'e bakmam yeterki içe sine olsun. Muhtemelen babam 1k-2k arası bir şey alır. Yada 4.Nesil Ryzen APU'lar iyi olacak diyorlar. 4750G felan. Babam verir parasını 1K fln bende kasa parasını APU sistem yaparız. Bu nasıl fikir?

Hocam yanlış anlaşılma olmuş Ekran kartını almayı babama devredeceğim ahah.

144 Hz monitör var diye o kadar güçlü oyuncu bilgisayarı toplamasına gerek yok. 4. nesil beklemeden şimdiden APU işlemcili sistem alabilir. Sessizlik o kadar mühim ise kasa olarak paraya kıyıp Pure Base 500 alabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…