Ekran kartsız Gaming sistem performansı

Bütçe
3000

MRTNephilim

Hectopat
Merhabalar bildiğiniz üzere bazı işlemcilerin dahili grafik işlemcileri güçlü olabiliyor. Ekran kartını sonradan alıp ilave edeceğim bir sistem toplamayı düşünüyorum. AMD sistem toplayacağım şu an için aklımdaki işlemciler AMD Ryzen 5 3600X ve AMD Ryzen 7 3700x/3800x. merak ettiğim bunların APU performansları belli başlı oyunlardaki özellikle internette aratıyorum fakat çıkan sonuçlar genel olarak RTX2080 ile nasıl performans verdikleri ile ilgili kıyaslama videoları.
Ekran kartsız olarak bu işlemcilerin performansını merak ediyorum aydınlatırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef bahsettiğiniz işlemcilerde herhangi bir onboard GPU bulunamamaktadır. Onun yerine Ryzen 5 2400G modeline bakmalısınız
Yeni Ryzen CPU'ların isminin sonunda "G" ibaresi varsa APU bir işlemci olduğu anlamına geliyor bu arada.

Maalesef bahsettiğiniz işlemcilerde herhangi bir onboard GPU bulunamamaktadır. Onun yerine Ryzen 5 2400G modeline bakmalısınız.
Yeni Ryzen CPU'ların isminin sonunda "g" ibaresi varsa APU bir işlemci olduğu anlamına geliyor bu arada.

Bilgilendirme için teşekkürler. Biraz baktım Ryzen 7 serisinde sanırım APU işlemci bulunmuyor doğru mu?

Son düzenleme:
Doğrudur şu anlık bulunmuyor ve 4000 serisiyle geleceğini de sanmıyorum. Ayrıca Ryzen 5 2400G'de kullanılan Vega 11 GPU yüksek frekanslı belleklerle kullanıldığında GT 1030 performansı yakalayabiliyor. Bunu da ayrıca belirtmek istedim zaten Technopat YouTube'da bulunan videoda güzel bir inceleme var oradan da bakabilirsiniz

Çok teşekkürler sanırım Ryzen 5 3400G almak tek seçeneğim işlemci performansını kaybetmek istemiyorum açıkçası günü kurtarmak için APU'lu almam şart ama ileride ekran kartı ile de destekleyeceğimden iyi bir işlemci de olması gerekiyor Benchmark'larda daha önde olduğu için tercihim bu olacak sağ olun.

Rica ederim ama tekrar belirtmek isterim ki en az 3000 MHz frekansında bellekler kullanın ki tam performans alabilesiniz diye.🙂

Rica ederim ama tekrar belirtmek isterim ki en az 3000 MHz frekansında bellekler kullanın ki tam performans alabilesiniz diye.🙂

Zaten asıl amaçladığım ekran kartı dışında kalan diğer parçaları kalıcı değiştirme ihtiyacı duymayacağım şekilde almak. Ekran kartını birkaç ay sonrasında ilave etmek bunun da nedeni yakında yeni ekran kartları çıkacağı için güncel kartlarda fiyat düşüşü yaşanmasını bekliyorum ve şu an alabilecek bütçem olmaması. :D.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı