Ekran koyu renkleri koyu pembe gibi gösteriyor

• Konuyu başlatan 362045
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 1.098

362045

Hectopat
Google Chrome'da fark ettim. Beyaz kısımlarda olmuyor. Bilgisayarı kapatıp açınca tekrar Chrome açtım bu sefer ekranın en üstündeki kısmın arkası gözüküyordu. Yani sol üst köşedeki masaüstü uygulamalar Google Chrome masaüstünün önünde olduğu halde gözüküyordu. Bilgisayarı kapatıp hard reset attım. Bu donanımları yeniden başlatıyor. Şu an sıkıntı yok gibi. Ancak yine koyu kısımlar azıcık koyu mavi gibi.

Kablodan yada ekran kartı çıkışından olabilir.

Laptop olması fark etmez ekran kartından ekrana yine soketli kablo ile geçiş oluyor.

Sadece Chrome'de mi oluyor? Bu dediğiniz.

Aslında hayır. Mavi Zoom logosunu biliyorsunuz. Oda pembeye çok az kaymış gibi. Technopat koyu stilde bu sıkıntı içerisinde.
Bilgisayarın bileşenlerine zarar verebilecek herhangi bir şey yapmıyorum. Zaten Ethernet kablosu kullandığımdan pek harekette ettirmiyorum.

Laptop ekran ayarlarında gece modu gibi bir ayar varsa yanlışlıkla açmış olabilirsiniz.

Laptop ekran ayarlarında gece modu gibi bir ayar varsa yanlışlıkla açmış olabilirsiniz.

NVIDIA ekran kartım. Gece modu Windows 10 bildirim merkezinde açık değil.
Bilgisayarımda iki GPU var. Birincisi klasik Intel i5 GPU olarak gözüküyor. İkincisi NVIDIA 820M 2 GB. Windows i5'i kullanıyor galiba.

Eğer laptop TN panel bir ekrana sahipse çok normal, TN monitör alınır ama asla TN laptop alınmaz, ekranla asla tam bakışamayacağınız için renk kayması hissedilir seviyede olacaktır.

Lenovo Flex 2-14 modelini kullanıyorum. 1920-1080 ya da 1280. eskiden böyle bir şey olmamıştı. İnşallah GPU yakmamışımdır ki zorlayacak hiçbir şey yapmıyorum. Sadece ekranın altındaki Lenovo logosuna elimi değdirdiğimde sıcak olduğunu hissediyorum. Fakat bu hep böyle idi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…