Ekran rengi mor oluyor

cihankurtulusov

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. Birkaç haftadır bilgisayarı ilk açtığımda ekran renginin mor tonuna dönmesiyle karşılaşıyorum, bazen beyaz veya mavi tonlarına döndüğü de oldu ama genellikle mor oluyor. DisplayPort kablosu kullanıyorum ve ilk başta arıza kablodadır herhalde diye düşünmüştüm çünkü DP kablosunu çıkarıp tekrar taktığımda ekran rengi normale dönüyordu. Son seferde yine kabloyu çıkarıp takmayı denediğimde düzelmediğini görünce Bir de başka kablo takayım dedim. Elimde VGA kablosu vardı onu taktım ekran yine mosmor, VGA kablosuda monitörü aldığımda gelen kabloydu hiç kullanmamıştım sıfır kablo yani. DP kablosunu geri taktım, Bir de monitör ayarlarını kurcalayım derken oradan FreeSync'i kapatıp tekrar açtım ekran rengi normale döndü. Bu şekilde düzelmesinin sebebi monitör ayarlarından FreeSync'i açtığında veya kapadığında tıpkı kabloyu çıkarıp takarken olduğu gibi görüntünün gidip tekrar gelmesi olabilir, yani FreeSync ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Monitörde ki FreeSync desteği sadece DisplayPort kablosu ile kullanılıyor ve VGA kablosunu taktığımda da sorun düzelmemişti. Ekran kartından şüpheleniyorum ben ama yine de bir fikir almak istedim. Bu sorun her bilgisayarı açtığımda olmuyor, bir hafta içinde 2-3 defa oldu. Masaüstünde ekran görüntüsü aldım acaba yazılımsal mı diye ama görüntüde bir sıkıntı çıkmadı. Telefonla 2 resim çekmiştim onları da koyuyorum aşağıya. Bu sorunun kaynağı nedir?

Ekran kartı: MSI RX480
Monitör: ViewSonic VX2457

Emin ol ekran kartı sürücüsünden kaynaklanıyordur. Gönlünü rahat tut.

@Taha balta Konuyu açtığım dönemden beri hiç karşılaşmadım aynı sorunla, sanırım bir sürücü güncellemesinden sonra düzeldi. Sıkıntının kaynağı donanımsal değilmiş yani bende ama senin hangi sebepten kaynaklanıyor bilemem. Bir konu açıp detaylıca durumu belirt, yardımcı olurlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…