Herkese merhaba. Son 2 haftadır bir problemle karşı karşıyayım. Problemin kaynağını tam olarak bulamadım. Her defasında olmasa bile PC'yi çalıştırdığım sürede masa üstünde, "youtube"da bir şeyler izlerken bazen de oyun oynarken bilgisayar kendi kendiliyine "Restart" atıyor ya da ekran sinyalı kayboluyor ve ekran kartlarının fan devri inanılmaz dereceye yukseliyor ve kendim "Restart" atmak zorunda kalıyorum. Her hangi bi sıcaklık soz konusu diyil, nVidia SLİ konfigurasyonu kullandığım için tek tek ekran kartlarını kontröl etdim. Problem bazan PC'yi kullandığım 10 dakikada bazen ise 5-7 saat sonra kendini gösteriyor. Bir fikri olan varsa söylesin yardım etsin arkadaşlar.
Bir RAM'leri test edemedim bir de anakartı. 15-16 ay kullanıyorum bu PC'yi.
İlk önce cevapladığın için teşekkür ediyorum Recep. Söylediyim gibi ekran kartlarını hem kendi bilgisayarımda hem de başka bilgisayarda tek tek kontrol etdim. Bu gün bilgisayarı tamamen söktüm ve ana kart güç girişinde (24 pin) 12V yuvalarda karalma gordüm. Ana kartda bir kaç kez bios ışıklarının devamlı olarak yanıp söndüyünü görmüştüm ama LED Code kısmında hiç bir şey göstermediyi için sorunu anlayamıyordum. Başımız sağ olsun bu gün iki tane HDD ve bir tane Pioneer Blue Ray DVD kül olduktan sonra sorunun PSU olduğunu anladım.
Şimdi HDD'de PCB'yi tamir etdirmekle uğraşıyorum Allah her kesin yardımcısı olsun ama verilerimin kayb olmaması için büyük sorun yaşıyorum. Ben dersimi aldım ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum başta Recep sen olmakla. Böylece PSU ile sorunu olan her kes çok dikkatli olsun.
Arkadaşımın pcsinde de aynı sorun oluyor recep abi oyunları low seviyede oynatıyor ama çözünürlük arttığı zaman ekran kapanıp restart atıyor. Nedenini de bilmiyor işte bir fikriniz ya da çözüm yolu varsa verir misiniz?
Arkadaşımın pcsinde de aynı sorun oluyor recep abi oyunları low seviyede oynatıyor ama çözünürlük arttığı zaman ekran kapanıp restart atıyor. Nedenini de bilmiyor işte bir fikriniz ya da çözüm yolu varsa verir misiniz?