Ekran titriyormuş gibi oluyor

AyıMuratFN

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600X & Palit GTX1060 6GB
Dostlar Merhaba,
İnternette asla bulamadığım ve anladığım üzere oldukça nadir olan bir sorun yaşıyorum. Asla bir çözüm bulamadım tüm oyun zevkimi yok ediyor. Oyun oynarken veya oyunda alt tab yapmışken özellikle fark ediliyor. Ekranda titreme tarzı bir problem yaşatıyor. Anlatarak tarifi zor, telefonla birkaç video çektim. Videolardaki görüntülerde ekranda titreme tarzı bir şey göreceksiniz ve onun telefon kamerasıyla çektiğim için olduğunu düşünebilirsiniz fakat o benim ekranımda gördüğüm şey. Bu arada oyun dışında olan videoları arkada oyun açıkken çektim. Arkada bir oyun açık değilken normal kullanımda olmuyor. Fakat çoğu oyunda oyunu oynarken veya alt tab yaptığımda bu sıkıntıyı yaşıyorum. Benim bundan anladığım yük altına girdiğinde yapıyor.

Yaptığım testler;
  • Eski ekran kartımı takarak denedim. Sorun GPU değil.
  • Yan monitörümde denedim. Sorun Monitör değil.
  • Eski kasamdan PSU söktüm ve kendi kasamdakiyle değiştirdim, sorun PSU değil.
  • Farklı DP kablosuyla denedim, HDMI ile denedim fark etmedi.
  • Bilgisayarın takılı olduğu prizi değiştirdim. Format attım, driverlarım güncel, BIOS güncel, Chipset driver güncel. FreeSync kapalı.

Videolar;
Video 1
Video 2 (ATS'de yola dikkat edin, GTA'da ise motorla uçarken zemine)
Video 3 (Özellikle arkadaki search bara dikkat edin)
Video 4 (Burada monitörümün ghost screen sorunu kaynaklı arkada beyaz bir pencere gözüküyor dikkatli bakarsanız orada belli oluyor)
Video 5 (Burada açık şekilde belli oluyor, daha sol taraflara bakın)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı