Ekran Windows logosundan sonra karıncalanıyor

KickerHouse

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, laptop koltuğun üzerinden yere düştü ve arızalandı açılmamaya başladı. Açmaya çalıştığımda bomboş siyah bir ekran geliyor ve press ESC for startup menü yazısı çıkıyor. ESC tuşuna basınca ise yine bomboş bir siyah ekrana yönlendiriyor ve öyle kalıyor. USB ile format atmaya çalıştığımda ise fotoğraflardaki gibi Windows logosu geliyor ardından karıncalanmış bir renk cümbüşü ortaya çıkıyor. Sorun HDD'de mi yoksa başka bir sorun mu var anlayamadım elimde başka laptop harddiski olmadığı için deneyemiyorum. Elimde masaüstü PC için HDD mevcut onu USB'den kablo ile bağladığımda ise "an operating System wasn't found" hatası veriyor. Eğer bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. İyi forumlar.

windowslogosu.jpg
ekran.jpg

Bilgisayar UEFI destekliyor mu? USB'yi UEFI olarak mı Legacy olarak mı hazırladınız?

Aynı ekran, aynı sorun. Geçen hafta bozulan bir bilgisayara format atarken karşılaşmıştım. Ne yaptıysam çözememiştim. USB'yi UEFI olarak hazırladığım aklıma geldi ve Legacy olarak hazırladım, sorun çözüldü.

Hatta hocam şöyle resim de ekleyeyim de tam olsun :D Ben de sorunu çözemeyip resmini çekmiştim ilk başta. Sanırım aynı notebook ve aynı sorun.

@KeremBulut @Silinen üye ekran kartıyla alakalı bir sorun yok. Olsa Windows logosunda da aynı sorunu yaşardı. Sonuçta iki ekranda da dahili grafik kartı kullanılıyor.

Dosya Ekleri

• IMG_0564.JPG
    IMG_0564.JPG
    2,3 MB · Görüntüleme: 160
Bilgisayar UEFI destekliyor mu? USB'yi UEFI olarak mı Legacy olarak mı hazırladınız?

Aynı ekran, aynı sorun. Geçen hafta bozulan bir bilgisayara format atarken karşılaşmıştım. Ne yaptıysam çözememiştim. USB'yi UEFI olarak hazırladığım aklıma geldi ve Legacy olarak hazırladım, sorun çözüldü.

Hatta hocam şöyle resim de ekleyeyim de tam olsun :D Ben de sorunu çözemeyip resmini çekmiştim ilk başta. Sanırım aynı notebook ve aynı sorun.

@KeremBulut @Silinen üye ekran kartıyla alakalı bir sorun yok. Olsa Windows logosunda da aynı sorunu yaşardı. Sonuçta iki ekranda da dahili grafik kartı kullanılıyor.
Bilgisayarın modelini bilmiyorum ama genelde HP yapıyor. BİOS'a girilmiyor HDD'yi sökünce BİOS'a giriyor.

Bios'a girebiliyor musun?
Evet bios'a girebiliyorum.
Emin değilim ama ekran kartın arızalanmış gibi duruyor.
Ekran kartından olduğunu düşünmüyorum çünkü windows ekranı veya bios ekranında herhangi bir problem çıkmıyor.
Ekran kartından dolayı bunu yapıyor olabilir.
Aynı şekilde ekran kartından olduğunu düşünmüyorum çünkü windows ekranı veya bios ekranında herhangi bir problem çıkmıyor.

Evet hocam UEFİ desteklemediğini düşündüğüm için Rufus ile legacy olarak hazırladım usb diski. Fakat destekleyip desteklemediğinden emin değilim. Muhtemelen aynı model laptoplarımız 😀. Hangi BİOS olduğunu nasıl öğrenebilirim? BİOS'a girdiğimde klasik bios karşıma çıkıyor eski tip.
Bilgisayarın modelini bilmiyorum ama genelde HP yapıyor. BİOS'a girilmiyor HDD'yi sökünce BİOS'a giriyor.
Hocam öyle bir kasa yapmışlar ki Laptop'a HDD'yi çıkarmak tam bir zulüm benim için. Yanlarından kanıttıra kanıttıra açıyorsun bildiğin. HP 250 g6 sanırım modeli.

Evet hocam UEFİ desteklemediğini düşündüğüm için Rufus ile legacy olarak hazırladım usb diski. Fakat destekleyip desteklemediğinden emin değilim. Muhtemelen aynı model laptoplarımız 😀. Hangi BİOS olduğunu nasıl öğrenebilirim? BİOS'a girdiğimde klasik bios karşıma çıkıyor eski tip.
Evet! Siz söyleyince hatırladım. BIOS sürümünü de güncellemiştim :D
Bilgisayarınızın seri numarasıyla beraber HP'nin resmi websitesinden en güncel sürümü indirebilirsiniz.

Evet! Siz söyleyince hatırladım. BIOS sürümünü de güncellemiştim :D.
bilgisayarınızın seri numarasıyla beraber HP'nin resmi websitesinden en güncel sürümü indirebilirsiniz.

Güncelledikten sonra UEFI olarak mı hazırlamam gerekir format dosyasını acaba? Ve şu an kullandığım masaüstü bilgisayarıma BIOS güncellemesi yaparken PC kapanmıştı anakartı servise yollamak zorunda kaldım o yüzden BIOS güncellemekten tırsıyorum biraz. Şu an "Boot device not found. Please install an operating System on your hard disk" olarak hata alıyorum ve ekranda karıncalanma falan yok gayet temiz. Galiba HDD'sizlere ömür.

@KickerHouse
Hocam aynı hatayı alıyordum. Şu anlık HDD bizlere ömür olmuş diyemeyiz. Sonuçta siz USB üzerinden de başlatamıyorsunuz. Önerilerimi bir başlık altında toplayayım.

-BIOS ayarlarınızı sıfırlayın ve tekrar kurulum deneyin.
-BIOS'a girip UEFI desteğini öğrenin. Destekliyorsa UEFI kurulum hazırlayın. Desteklemiyorsa Legacy kurulum yapın. (MBR-GPT ayarına dikkat edin)
-Sorun buraya kadar çözülmezse BIOS'tan UEFI kapatıp Legacy kurulum yapın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı