Ekranımı biri izliyor olabilir mi?

zarkatake

Hectopat
Arkadaşlar öncekiler biraz uzun ve karmaşık bir yazı olacak şimdiden okuyan herkese teşekkürler yeterince iyi açıklayamazsam affola.

Ben 11. sınıfım ve sınıftan bir "arkadaşın" nedense ekranımı izlediğini düşünüyorum. Kamera falan dahil değil ama sadece ekran. Çocuk zaten değişik bir tip etrafta çok gördüğümüz panelcilerden değil de ha bire o konular hakkında konuşuyor bir şeyler atıp tutuyor işte. Neyse ben bunun bana attığı mesajlardan vs. niyeyse şüphelendim ama ciddiye almadım çünkü ciddiye alınacak mesajlar değildi yani örnek veriyorum bana video mu izliyorsun, şunu mu yapıyorsun tarzı şeyler yazıyordu ama dediğim gibi fazla ciddiye almıyordum ta ki bugüne kadar.

Ben normalde asla MOBA, MMORPG oyunları oynamayacak bir insanım bunu da herkes bilir yani nefret ederim, 2 gün önce albion Online diye bir oyun gördüm ve MMORPG olmasına rağmen aşırı derecede merak ettim ve oyunu oynamaya başladım. Oyuna başladıktan ertesi gün bu çocuk beni bir şeyler oynamaya çağırdı bende reddettim bana dediği şey ise niye MOBA mı oynuyorsun oldu, dediğim gibi kime sorsanız bu çocuk hayatta MOBA, MMORPG vs. oynamaz derler. O an benim aklıma bir şey gelmedi ama bugün sabah kalktığımda albion Online hesabıma girdim ve oyundaki her şeyim gitmişti ve normalde asla gelmeyeceğim bir şehre gelmiştim ne param vardı ne eşyam.

Oyunun Discord sunucularında herkese sordum herkes böyle bir şey olamayacağını hesabımı kullanan başka birinin olup olmadığını sordu ben de yok dedim, az önce hesabımdaki cihazları kontrol ettim ve dün akşam 6:34'te Avustralya'dan bir giriş vardı. Sabahtan beri paranoyak gibi telefonu da bilgisayarı da baştan aşağı programlarla taradım, şifrelerimi değiştim fakat hiçbir şey bulunmadı. Bilgisayarımda bir şey olduğunu düşünmüyorum ama telefonumu sıfırlayacağım ve sıfırlamadan önce paranoyam boşa mı yoksa doğru mu onu öğrenmek istiyorum. Sıfırlayıp geçmek istemiyorum eğer böyle bir şey varsa şikayetçi olacağım çünkü. Ayrıca son zamanlarda şarjım daha hızlı tükeniyor onu da fark ettim.

Buraya kadar okuyup da konuya vakıf olanlar cevap yazarsa sevinirim, konuyu biraz karmaşık ve uzun anlatmış olabilirim kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu işlerden anlayan birisinin başını derde sokacak şekilde "Ben şunu yapıyorum, şununla uğraştım." filan diyeceğini sanmıyorum. Bu herif sana indirmen için bir dosya attı mı?

Bence bu konuyu ilk bu çocuk ile cevabı aldıktan sonra da ailene söyle söyledikten sonra ekranınıza erişmişse ve kanıtlarınız varsa şikayetçi olabilirsiniz.

Onun senin ekranını ele geçirmesi için çok profesyonel bir hacker olması gerekiyor. Kolay işler değil, tahmin ediyodur tutuyordur, Eğer her dediği de tutuyorsa bişeyler karıştırıyor olabilir.
Bende aynı şeyi düşünüyorum ama öyle her dediği de değil 2-3 şey. En son oyunda hesabım gidince iyice kuşkulandım buraya sormak istedim.

Discord'dan ne oynadığın gözüküyor, belki oradan görmüştür.
Hayır kapalı.

Hocam yakın zamanlarda bilgisayarınıza herhangi bir program kurulumu veya dosya indirimi yaptınız mı? Belki sizden habersiz zararlı yazılım yollamış olabilir. Bilgisayarınıza temiz kurulum, telefonunuza hard reset atarak güvenlik sağlayabilirsiniz.
Hayır ondan gelen bir şeyi bilgisayarıma indirmedim.

Bu işlerden anlayan birisinin başını derde sokacak şekilde "Ben şunu yapıyorum, şununla uğraştım." filan diyeceğini sanmıyorum. Bu herif sana indirmen için bir dosya attı mı?
Yani okulda beraber yaptığımız proje dışında hayır indirmem için bir şey atmadı.

Bende aynı şeyi düşünüyorum ama öyle her dediği de değil 2-3 şey. En son oyunda hesabım gidince iyice kuşkulandım buraya sormak istedim.

Hayır kapalı.

Hayır ondan gelen bir şeyi bilgisayarıma indirmedim.

Yani okulda beraber yaptığımız proje dışında hayır indirmem için bir şey atmadı.
O dosyanın içine bir şeyler eklemiş olabilir ama zor. Format at geç.

Onun senin ekranını ele geçirmesi için çok profesyonel bir hacker olması gerekiyor. Kolay işler değil, tahmin ediyordur tutuyordur, eğer her dediği de tutuyorsa bir şeyler karıştırıyor olabilir.

Ne alk hocam basit toollar ile hiç bilgin olmasa bile yapabilirsiniz.
Not: Siber güvenlik stajyeriyim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı