İmamoğlu davasında bana tek saçma gelen diplomasının saçma bir nedenle iptal edilmesiydi. (Aday olamasın diye)
Diğer suçlamalarda ise suçlu veya suçsuzdur diyebileceğim bir kanıtım yok.
Ama eğer suçlamalar doğruysa gereken cezayı alması gerektiğini düşünüyorum.
Bu kısımda İmamoğlu suçludur veya suçsuzdur demiyorum ama GERÇEKTEN yasadışı işleri var ise cumhurbaşkanı olamadan ceza almasını temenni ederim. (Ki ben aday olsa da seçilemeyeceğini düşünüyorum)
Diploma iptalinin saçma olduğunu da söylüyorum burada ADALETSİZLİK var zaten.
Ama İmamoğlu benim babamın oğlu değil, suçlu ise cezasını çekmeli diyorum sadece.
Ama ceza alacaksa da elde edilen deliller şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmalı.
Ama evet siz de diyorsunuz ki ''bu ülkede adalet yok, hükümet ne derse o olur'', haklısınız.
Buna cevabım;
Bu ülkenin bu halde olmasının ana nedenlerinden biri de 1. muhalif parti olduğunu düşünüyorum.
Yukarıda da yazmıştım. Eğer hükümet bu kadar güçlüyse bu 1.muhalif partinin eseridir.
Mevcut hükümetin son seçimde seçilmesinin tek nedeni 1.muhalif partidir.
Ve geçmişte yaptıkları...
Mesela EYT gibi bir bela hükümetin değil, muhalif partinin eseridir.
Oy uğruna ülkenin sırtına kamburdur bu EYT!
Muhalif partinin yaptıklarına bir çok örnek verilebilir...
İmamoğlu gelince kötü mü oalcak, sözlerinden dönecek mi? Değiştiririz. Bu kadar kolay. Erdoğan gibi bir figürü seçimle yollarsa bu millet, seçimle gönderemyeceği iktidar da insan da olmaz.
Mevcut hükümeti seçimle göndermek istiyorsan önce muhalif parti liderlerini, yöneticilerini göndermen gerekiyor. Bir çok muhalifin anlamadığı, kaçırdığı yer burası.
Muhalif partilerden kaç tane milletvekili mevcut hükümet saflarına geçti?
AKP çıkışlı insanları muhalif partilerden milletvekili yaptı bunlar.
%1 bile oyun olmayan, halk tarafından sevilmeyen partilerle koalisyon yaptılar son seçimde.
Bak nasıl da güçlendiriyorlar mevcut hükümeti görüyor musun, neden hükümetin güçlü olduğunu anlıyor musun?
AKP seçmenine takım tutar gibi parti tutuyorlar diyorlar ama bence en az AKP seçmeni kadar CHP seçmeni de takım tutar gibi parti tutuyor.
Sence şu anda ki CHP liderine ve yönetimine kim oy verir? Hadi Batıyı geçiyorum, Anadolu sence Özgür Özel'e oy verir mi ya da onun adayına?
Basit örnek:
Özgür Özel yabancı kanala çıkıp İngiltere'den medet umuyor, sence oy verir mi Anadolu?
Uzun lafın kısası, bu durumda olmamızın ana sebeplerinden birisi ana muhalefet partisidir.
Ülke BATTI ülke!
Ama yine de hükümet değişmedi, değiştirilemedi.
Bunun nedenini sorgulayın, bu muhalefet neden bu kadar muhalefet değil diye.
Onun için muhalefet ''gönderilmeden'' mevcut hükümeti seçimle gönderilebilmesi benim için hayalden öteye geçmiyor.
Sadece muhalefet parti yöneticilerinin gönderilmesi değil ayrıca muhalefet partinin imajı da düzeltilmeli, tabi bunu ne kadar başarılır orası muamma. Ya da yeni bir parti kurulmalı.
Mevcut muhalefeti tiye alan çok güzel bir skeç vardı Güldür Güldür Show'da izlemek istersen eğer >
link
Mesele İmamoğlu değil, sizin hayalinizdeki ülkenin gerçek olmaması mesele. Amaç da İmamoğlu'nu oradan çıkarmak değil, sizin rüyanızı bu ülkeye yaşatmak.
İnan bana benim hayalimde bile ülkede adalet yok.
Ama adalet olabilmesi için bunun yapılması gerektiğini düşünüyorum:
Bu ülkede hak hukuk adalet isteniyor ise ilk olarak siyasetçilerin, makam mevki sahibi olanların ADALETLİ bir şekilde yargılanması ve gerekiyorsa ceza verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Kamuda X kişinin eşi, dostu, yeğeni veya tanıdığı diye o kişi makam mevki sahibi yapılıyor ise o ülkede hiç bir zaman Hak, Hukuk, Adalet çarkı dönmez.
ama mevcut hükümet ve muhalif parti var iken bunun gerçekleşme ihtimali nedir? Onu siz kendiniz cevaplarsınız bence.
Ki yine bununda olabilmesi için toplumun çoğunluğunun eğitimli, ahlaklı ve dürüst olması gerekiyor. Bizim milletimizin çoğu nasıl üç kağıt yapabilirim derdinde.
İşveren, ''işçinin hakkını nasıl yerim'', işçi, ''işten nasıl kaçarım'', esnaf, ''müşteriyi nasıl 'tokatlarım''', inşaatçı, ''malzemeyi nasıl çalabilirim'' derdinde...
Ama sözde Müslüman bir toplumuz ''Elhamdülillah''...
İşin özü;
Her millet layık olduğu şekilde yönetilir.