Ekrem İmamoğlu iki aydır cezaevinde

@Afur Erdoğan Türkiye'yi 2002 yılından itibâren iki kutuplu bir hâle getirmeye çalıştı ve bunu başardı. Ya biz, ya da cehape zihniyeti.
İyi parti, Dem, zafer, anahtar ne olursa olsun, hepsi Akp'nin yarattığı algıya göre Cehape zihniyeti. Toplum da bunu yedi. Bugün Erdoğan'ın %40'ın altında oy almak gibi bir ihtimali yok. Çıkıp ben aslında ateistim falan demesi lazım. Muhalefetin hedefi %12'lik kesim olmalı, geri kalanına istediğiniz kadar Mansur Yavaş getirin, Chp'yi kapatın Demirtaş'a ana avrat düz gireyim diyen parti kurun, gene de oyunu alamazsınız. Muhalefet kelimesinin karşılığı Chp olmuş. Akp kendi içinde bölünmüyor, AKP'ye oy veren sağcılar yeni bir sağ alternatif kurup yönelmiyor.

Chp suçlu mu? Kesinlikle seçim kaybettiği için suçlu ancak Erdoğan'ın iki kutuplu algısı tüm ülkeyi etkiledi. O yüzden insanlar Chp'yi bırakırsam rejim değişir, Akp'yi bırakırsam ezanlar susar kafasına sokuldu. 2002,2007 ve 2011 seçimleri için Chp bir şey yapamaz. Orada Erdoğan'ı yenemezdi kimse. Ancak 2014'te Ekmek için Ekmeleddin felâketi, 2015'de Akp'nin seçim kaybetmesine rağmen Bahçeli'nin "Son anda Musleraaa" şeklinde Akp'yi kurtarması, 2018'de Muharrem İnce'nin arkasında yeterince durulamaması, 2023'de Kemal seçimi kaybettirdi. %12'lik seçmen için konuşuyorum bu arada. %40 yukarıda dediğim gibi hesaba katılamaz.

Eyt kimim suçu? "Bu can bu bedenden çıkmadıkça Eyt gelmeeeez, seçim kaybedeceğimi bilsem, gene gelmez" diyen adamın suçu. Muhalefet toplumda karşılığı olan bir şey için bastırmak zorunda, milyonlarca insan Chp'nin gözünün içine bakarken CHP sussa, o zaman gene söveceğiz. Nitekim emeklilik çöp edildi, benim neslim 70 yaşında emekli olacak.
Sence şu anda ki CHP liderine ve yönetimine kim oy verir? Hadi Batıyı geçiyorum, Anadolu sence Özgür Özel'e oy verir mi ya da onun adayına?

Anadolu yurt dışı kanallarına röportaj veren adama oy verir mi? Verdi, o kişi de Erdoğan. Erdoğan içeriden çıkar çıkmaz Abd'ye gitti ve destek çıkmalarını istedi, uzun uzun görüşmeler yaptı, sonra gitti 1 Mart tezkeresini destekledi, askerimizin başına çuval geçirildi sustu, Kürecik radarını açtı, şimdi de Öcalan'a kurucu önder diyorlar dem ile ortak anayasa yapıyorlar. Hani abi Anadolu halkı? Nerde hani o Anadolu irfanı? Kemal Kılıçdaroğlu Bahçeli'nin dediklerini söylese linç girişimi olurdu defalarca, oy verdikleri söyleyince niye kedi oldular? Hani milliyetçi onlardı, Kürt kelimesini duyunca herkese terörist demeyi biliyorlardı.

Şimdi, gerçekçi olalım. Muhalefet olduğu gibi devam edecek, öyle yeni isimmiş, yeni partiymiş, imajmış. Bu tren geçti. Bunları pratikte sağlamak 10 sene. Zaten olmaz da bu. %25 inatla CHP'ye oy vermeye devam eder. Medya bağımsızlığında 160. ülke olmuşuz en son 158'dik, (tebrikler Türkiyem) böyle bir ülkede yeni bir akım oluşamaz.

Eldeki malzeme ne? Chp ve Ekrem İmamoğlu. Değişir mi? Kemalle ikinci tura kalan Erdoğan, İmamoğlu'na kaybeder ki bu anketlerle de sabittir. Bu pazar seçim olsa İmamoğlu gâlip çıkar ama sorun şu ki, bu pazar seçim olmayacak. Erdoğan uzun vadede şapkada tavşan çıkarıp seçim kazanma yeteneğine sahip bir lider. Mansur'u da diskalifiye edip Özgürle vs atarak kazanabilir, ya da çok başka formüller kullanabilir. Ancak karşısında, şapkadan çıkan tavşanın kendisi var. Şu ana kadar her şey, tavşanın istediği gibi gidiyor.

Bu malzeme ile kazanmak hayal mi? Erdoğan ikinci tura kaldığına göre, son seçimde Mhp+Akp=%40 durumuna düştüğüne göre, zor ama imkansız değil.

Yeter ki %12'lik kesim artık şu hükûmeti değiştirmek istesin. Ve sandığa gitmeyenler, sandığa gitsin. "Herkes kötü" diyerek hiçbir şeyi değiştirmemek, vatana ihanettir. Her parti kötü deyip oy kullanmamak toplumdan daha zeki olmak değil ahmaklıktır. Bu sözüm size değil.

Evet, o konuşmasını biliyorum.
Ama son seçimde CHP, EYT mevzusunu açıp hükümete bu oy kazanma olanağı sunmuş oldu.
Hükümette bunu geri çevirmedi.
Ülkesini vatanını düşünen bu EYT'yi bu ülkenin başına dert etmezdi.
Evet EYT'yi hükümet getirdi baş sorumlusu hükümettir ama muhalif parti de en az onun kadar suçludur.

İlk yazımda da belirttiğim gibi:
Bütün partiler, bütün siyasetçiler bugün siyah dediğine yarın beyaz der ve siyah dediğini inkar eder.
Maalesef Cumhurbaşkanında böyle inkarları çokça var.
Her siyasetçinin olduğu gibi, ne yazık ki siyaset, politika kirli bir oluşum. Dürüstü, yalancı; yalancıyı, dürüst yapar.

Muhalefet toplumda karşılığı olan bir şey için bastırmak zorunda diyorsun ama bu ülkeye zarar verecek bir şey ise bile bile bu yapılır mı? Eğer ülkeye zarar verecek bir şey ise... Bu EYT olmasa şu an ülkenin ekonomisi çok daha iyi bir durumda olurdu.
40-45 yaşındaki adamlar, kadınlar şu an emekli, dünyada örneği var mıdır bilmiyorum!

Dostum kendin diyorsun bak 11 yıl olmuş. 11 yıldır seçimi kazanabilecekken kazanamayan (ya da zaten kazanmak istemeyen) bir muhalif parti var.

CHP'nin o kadar saçmalıklarına rağmen o %40 sabit dediğin seçmen AKP'ye oy vermedi belediye seçimlerinde. AKP birinci parti olma özelliğini kaybetti bu yüzden.

Ben CHP'nin hükümet olmak istemediğine son seçimde tamamen kanaat getirdim. Son seçimde hükümeti gönderemeyen muhalif parti artık hiç gönderemez.

Yeter ki %12'lik kesim artık şu hükûmeti değiştirmek istesin.
Belirttiğin kesim son seçimde değiştirmek istiyordu, muhalefet partisi istemedi.

Mevzu yurt dışına röportaj vermek değil, mevzu bizi yalnız bıraktınız diye sitemde bulunulması, elin İngiliz'inden medet umulması. Ve bu videonun kamuoyu ile paylaşılması.
Elbette Erdoğan'da yapmıştır, yapıyordur da ama anlamadığın şey şu:
Anadolu'da CHP demek vatana ihanet demek bu sadece mevcut hükümet zamanında oluşan bir algı değil, CHP'nin geçmişte de yaşattıklarıyla alakalı bir durum. Geçmişte yaşatılanlar CHP'nin elinde değildi belki ama yerleşen algıyı değiştirmek zor.
P*K ve A*O ile yeni barış sürecini Erdoğan değil de CHP yapsaydı daha yoğun bir tepki olurdu.
Açık konuşayım Anadolu'nun bir çok yerinde özellikle yaşı olanlar için CHP demek ter*rist demek. CHP bir şey yapıyor ise ülkeye kötülük yapıyor algısı var.
Bu konuda sana katılıyorum, bu algıyı iyice körükleyen mevcut hükümet.
Ama muhalefette bunu değiştirmek için akıllı adımlar atmadı, atmıyor, atmayacak.

Süreç elbette Erdoğan'ın istediği gibi gidiyor. Ama bunun nedeni muhalif parti.
Eğer sen ülke BATMIŞ haldeyken bile hükümeti seçimle gönderemiyorsan kusura bakmayacaksın, seni hapse de atar, kayyum da atar.
Bu arada suçlu ise bana göre iyi de yapıyor, suçsuzken atıyor ise maalesef bu gücü muhalefet verdi.

Evet katılıyorum. Herkes oy kullanmak zorunda. Özellikle başkanlık seçimlerinde.
Bu arada ben oy kullanıyorum, o yüzden sözünüzü üstüme almadım zaten.
Bana göre de oy kullanmayan, ülkesine daha fazla zarar veremez.
Ki son seçimlerde ülkede değişim olması gerektiğini elzem gördüğüm için hiç sevmesem de hoşlanmasam da başkanlık sisteminden dönüleceğinin vaadini verdiği için şu an emekliğe ayrılan kişiye oyu vermiştim.

@Afur Artık uzatacağım bir şey yok. Chp çok hantal bir partidir, iktidar olamayacak kadar dermansızdır. Halkın partisidir ama halka inememiştir. Ama işte, bu sefer İmamoğlu var ve bu adam Beylikdüzü seçimini kazandığında bile kendini başta görmek isteyen bir politik yaratık.

İktidarız dediğine bakma. Ben geliyorum diyor, zaten beylikdüzü belediye başkanıyken de İstanbul'u hayal ettiğini hep belli etti.
Son genel seçim yenilgisinin ertesi günü "Chp'de değişim" dedi ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu yolladı. Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ile uyumlu çalışmak için o göreve getirilmiş bir kişidir. Ekrem İmamoğlu belediye başkanı olduktan sonra yavaş yavaş parti içinde kadrolaştı ve şu an partinin önemli bir bölümü onu iktidar yapmak için uğraşıyor.
Yâni Chp, İmamoğlu'nun zoruyla ilk defa iktidar olmak istiyor. Olur mu? Göreceğiz. Ancak tarih Eko'ya akıyor.

@Durmazzali47 Bir çok konuda hemfikiriz.

İktidar olmak isteyen CHP değil, İmamoğlu. (Ben aday olsa da kazanabileceğini düşünmüyorum maalesef)

Son seçimde o kadar kötü durumda olan hükümeti gönderemeyen, hükümet istemedikten sonra artık hiç gönderemez.

Bu arada evet tarih İmamoğlu'na akıyordu lakin artık tam tersine olduğunu düşünüyorum, şu an güç kimdeyse tarih de ona akıyor...

Ülkemiz için en iyisi olur umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…