2019 Yerel Seçimlerinin ilk turu iptal edildikten sonra Süleyman Soylu:
"Avrupa Parlamentosu’na gidip, Türkiye’ye gidip şikâyet eden ahmağa söylüyorum; bunun bedelini bu millet sana ödetecek.”
demişti.
İmamoğlu da bunun üstüne: “Ben lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye. Bu seviye noktasında da söyledikleri yaptıkları da zaten belli, o tarafına çok girmek istemiyorum ama oraya bir cümle yapmak isterim. 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa’da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır. Önce ona bir odaklansın.” demişti ve ardından YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla kendisine dava açılmıştı. Dava 6 yıl sonra sonuçlandı ve siyasi yasak geldi.
İmamoğlu'nu bekleyen daha çok dava var, İmamoğlu'nun işinin bittiği söyleniyor.
Siz ne düşünüyorsunuz? İmamoğlu, muhtar bile olamaz mı? Bu iş burada bitti mi?
Gelebilir. Artık Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşı olan her insan siyasi bir kurtuluş savaşının neferidir. Mesele kişisel olmaktan çıktı. Yüce Türk milletinin iradesine darbe yapmaya başladılar. Türk insanına darbe yapan darbecileri Türk halkı göndermek zorundadır.
AKP kendi ayağına niye sıkıp duruyor? Ekonomiyi düzgün adaleti düzgün yönetip adam akıllı yargılamalar yapsalar yıllarca daha iktidarda kalabilirlerdi.
İmamoğlu muhtar bile olamayacak bir kabileyete sahip zaten yasak gelse de gelmese de. Tek bildiğim şey bunun İmamoğlunda bitmeyeceği. Daha çok kişiyle uğraşacaklar, muhalif kalmayacak adam akıllı belki de.