Eksik Driverleri Bulmak için Program Önerisi

Driver Booster, DriverPack Solution gibi yazılımlara sakın bulaşmayın. Bu tür yazılımların eksik, eski veya yanlış sürücü kurabilme potansiyeli vardır.

@MF hocamızın da paylaştığı gibi, donanım kimliğinizi internetten aratarak en uygun sürücüyü bulabilirsiniz.

En sağlıklısının anakart üreticisinden indirilen driver sürümleri olduğunu düşünüyorum. Bunun nasıl yapılacağıyla ilgili bir sürü video mevcut. Anakart üreticisinin resmi sitesinde bulamaman imkansız hepsini indir dene zaten uyumsuz olanları kuramıyorsun.

Hortlatmak gibi oldu ama herkesin 2020 2019'dan kalma cihazları olmuyor ve örnek olarak ATI Radeon HD 2400 XT'nin en güncel sürümü yok?

Hoparlör var mikrofon da, 2 sene once aldım daha PC'yi ama dün güncelledim şimdi yazılımları silinmiş ikisinin de ne müzik dinleyebiliyorum ne EBA'yı açabiliyorum tıkandım kaldım, marka HP kendi sitesinden nasıl öğrenebilirim?

edit: işletim sistemini doğru yere girdim ama sürümü yok(win sürümü) hoparlör ve mikrofon hâlâ çalışmıyor...

Son düzenleme:
Aygıt Sürücüleri kategorisine konu açarsan yardımcı olabiliriz.

Yeni konunu açarken aşağıdaki üç şeyi yapman gerekiyor ek olarak.

1- Laptopunun tam modelini belirt. Bilmiyorsan Windows arama yerine dxdiag yazıp öğrenebilirsin.

2- Aygıt yöneticisine girip ses aygıtlarının donanım kimliğini gönder. Yine Windows arama yerine "Aygıt Yöneticisi" yazıp ulaşabilirsin. Oradan "Ses, video ve oyun denetleyicileri" kısmındaki aygıtların donanım kimliklerini göndermen gerekiyor.
Aygıta sağ tıklayıp "Özellikler > Ayrıntılar" de. Açılan sekmede bulunan seçeneklerden "Donanım kimlikleri"ni seç ve listelenen tüm kimlikleri kopyalayarak gönder. "Ses, video ve oyun denetleyicileri" kısmında bulunan her aygıt için ayrı ayrı gönder.

3- Kullandığın işletim sistemini belirt.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…