Ekstre işlemleri nasıl işliyor?

Patrick Batemans

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. 2500 limitli bir kredi kartım var ve 1784 TL kullanılabilir limitim var. Ayrıyeten borcum +93 olarak gözüküyor. Şu anki durumda hiç harcama yapmazsam bu ay ekstreniz yoktur diye mesaj gelir mi? Yine geçen ay gelmişti eksre + kaldığı sürece galiba borç olmadığı için bu ay ekstrenizde borcunuz yoktur diyor sanırsam bilen biri aydınlatabilirse sevinirim.

Yani normalde 7 Haziran son ödeme ama esktremde + olduğu için ekstreniz yoktur diye mesaj gelecek mi bunu öğrenmek istiyordum.

Harcama yapmazsam.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20230516_142046_com.ziraat.ziraatmobil.jpg
    69,5 KB · Görüntüleme: 303
Son düzenleyen: Moderatör:
Sonraki ekstre kesim tarihi 28 Mayıs olarak görünüyor yani o gün 93 TL ' yi ödemen için süre tanınıcak 10 gün olması lazım. Ödersen Haziran da kesilecek ekstrende borçsuz görünürsün. Kullanılabilir limite takılma eskiden kalma borcun yok ise eğer.

@Şakşakiye Remzi soruna gelecek olursak. Anladığım kadarıyla 93TL borcun var. Eğer ki hiç bir şey almazsan 93TL ödeyeceksin. Taksitli ürün almadıysan tabii ki.
2500 limit, 1700 kullanılabilir kısım. 800 liralık kısım nerede, hiç harcama yapmadın mı?
Belki taksit ile bir şeyler almıştır. Benim de aynı. 19K limit var. 2 tane taksitli ürün var. Geçenlerde 9.5K para çektim avans olarak 4692TL gözüküyor. Borcum ise 776TL.

Harcama yapmazsam ekstre gelir mi diyor. Konu sahibi para harcamadığını, borcu olmadığını söylüyor. 800 lira yok ortada, borcu var, ekstre gelecek muhtemelen. Konu sahibi cevap versin de bilelim.

2500 limit, 1700 kullanılabilir kısım. 800 liralık kısım nerede, hiç harcama yapmadın mı?

Harcama yaptım ama ekstrem vardı harcama yapmadan önce 280 TL bu ayın ekstresi geçmişten kalma değil bende 500 yatırdım sonra 400 harcadım oradan işte +93 kaldı + borç olmuyor fazla ödeme demek yani ekstre üstü ödeme demek ondan diyorum daha harcama yapmazsam yüksek ihtimal ayın 28'inde ekstreniz yoktur diyecek.

Yalnız o +borç yani ekstremden fazla borç ödemişim anlamına geliyor. Ondan diyorum ayın 28'inde ekstrem kesilince borcum olmayacak galiba?

Yalnız o +borç yani ekstremden fazla borç ödemişim anlamına geliyor. Ondan diyorum ayın 28'inde ekstrem kesilince borcum olmayacak galiba?

Yani olacak ama 7 Haziran'da değil 7 Temmuz'da ödeyebilme imkanım olacak galiba.

Ziraat kullanmadığım için bilmiyordum pardon. Yani bu kredi kartı olayına yeni girdim ben pek fazla bilgim yok. Bildiklerimi söyledim sadece. Dediğin gibiyse gelmez mantıken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…