El algılama sensörü projesi nasıl yapılmalı?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, üniversite projemi öncelikle size tanıtayım:
Elimi press makinesine yaklaştırdığımda elimi algılayıp akımı kesmesini sağlayan bir sistem yapmam gerekiyor.

Bunun için fotoelektrik sensör düşündüm fakat araya girecek malzemeyi de gördüğünde akımı kesmesini istemiyorum sadece iş güvenliği için elimi yaklaştırdığımda akımı kesmesini istiyorum.

Belki fotoelektrik sensörün tam tersi bir sensör olursa eldivene reflektörü yerleştiririm ve sensör reflektörü gördüğünde durur fakat böyle bir sensör bulamadım veya başka bir yöntem de olabilir. Yardımlarınız için teşekkürlerimi sunarım.

Sadece presin yakınını algılayan bir hareket sensörü koysanız nasılsa malzeme sabit duracağından sadece hareketli şeyleri (el, kol vs.) algılar

Bu konulara hakim değilim ama renk sensörü kullanabilir miyiz? Eldiven belli bir rengi olur. Sensörde bu rengi görmeye ayarlanıp makineyi durduramaz mı? Yoksa çok mu basit kaçar?

Bu konulara hakim değilim ama renk sensörü kullanabilir miyiz? Eldiven belli bir rengi olur. Sensörde bu rengi görmeye ayarlanıp makineyi durduramaz mı? Yoksa çok mu basit kaçar?

Renk de kullanılabilir. İkincil bir yöntem olarak bunu ben de öneriyorum. Tek sıkıntısı ışık ve sensör sayısının önemi olur. Onun dışında, basit ve öz bir teknik.

Sadece presin yakınını algılayan bir hareket sensörü koysanız nasılsa malzeme sabit duracağından sadece hareketli şeyleri (el, kol vs.) algılar
Kullanılan makine ile pek uyumlu olmuyor hareket sensörü çünkü press makinesi ile kumaşa bir malzeme işlenecek dolayısı ile işlenecek malzeme sürekli hareketli olacak.
Kumaş için kullanılacak bu yüzden renk sensörü uymuyor.
Eğer Press'e koyulan madde sıcak değilse termal sensör koyabilirsin, belirtilen bölge içinde 20 derece ve üstü sıcaklık varsa devreyi kessin gibi bir kural ile yapabilirsin.
Şu anda termal sensör ile ilk prototip çalışmama başlamış bulunmaktayım, hatta MLX90614 termal sensörü kullanıyorum fakat sensörün şöyle bir özelliği var; ortam ve obje sıcaklığı ölçüyor ve obje sıcaklığı farklı bölgelerde değişeceğinden dolayı kumaş sıcaklığı farklı yerlerde farklı sıcaklıkta olacak ve kumaşı 20 derecenin üstünde görebileceğinden dolayı daha kesin bir çözüm yolu arıyorum.

mesafe kaç cm olacak? şimdi prese girmeden 1cm önce durdurması var 10cm önce durdurması. 1cm istiyorsan şu an en uygunu belki de tek uygunu foto/ışık sensörleri. Değilse basit düzey nfc deneyebilirsin önce arduinoda deneyip.

Kumaş hareketli olacağı için araya kumaş ta girecek, bu yüzden kullanılacak alete hareket sensörü uymuyor.
-----
Makine dikiş makinesi gibi çalışma mantığı, bir ucu var ve kumaşa küçük motifler işliyor ve bu işlemi bir tahta üzerinde yapılmadığı için sürekli el yardımı ile iki ucundan tutarak motifleri işlemek gerekiyor eğer elimi fazla kaydırırsam bu motifi elime işleyecek. Böyle bir olay yaşanmaması için elim oraya yaklaştığında makinenin kapanmasını istiyorum.

Sistem buna benziyor, küçük kumaş parçalarını böyle elimle iki yanından tutarak deleceğim ve fazla kaçarsa elimi kesmesi an meselesi, kumaşta motif olacak ve kumaş ta hareketli olacağı için hareket sensörü iş görmüyor. Kumaş sıcak olabilir ortamdan dolayı onun prototipini yaptım fakat kesin çözûm olmayabilir, mesela benim elim hiç ısınmıyor kumaştan daha soğuk olduğu kesin bu yüzden ona da güvenemedim. Pembe olan yerlere bir sensör yerleştirilip eli görünce akımı kesmesini istiyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…