El Capitan Kurulumda Diskte Yeterli Alan Yok Sorunu

Samet Gün

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba herkese, benim sorunum başlıkta da belirtildiği gibi yeterli alan yok sorunu ile karşılaştım. Diskim 500GB C'de Windows 10 bulunuyor bu yüzden D'den bölerek 50 GB'lık bir yer oluşturdum ama NTFS ile EXfat formatların da denesem de olmadı. Moster Abra A5 V6.1.3 modeli kullanıyorum ve bu arada OS X El Capitan RAW 10.11.6 Güncel Kurulum İmajınızdan yararlandım. Acaba nerede hata yaptım, yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada sorunda megakit aygıtta yer yok hatası yazıyor birde benden günlüğü etkinleştirme mi istiyor ama yapamıyorum.

Aynı sorun... Bir yol denedim fakat olmadı. Diskpart ile oluşturduğum bölümün önüne EFI bölümü oluşturdum. Fakat aynı sorun devam etti.

Cevap için teşekkürler. Ben Paragon HFS programını kendi sitesinden indirdim fakat deneme sürümünde açılmadı. Bende eski sürümlerden buldum denedim bu sefer reset atınca mavi ekran hatası verdi ve bende kurtarma ile eski haline çevirdim. Bu program gibi başka program yokmu size zahmet olmazsa yazarmısınız, teşekkürler.

Bu sefer ben Mac Driver adlı program ile HFS olarak formatladım ve 80gb bir yer verdim. Fakat yükleme başlar başlamaz hata veriyor bu seferde.

İmaj hatalı inmiş olabilir. İmaj USB'ye yazdırırken hatalı yazılmış olabilir. USB 3.0 portu kullanıyorsan buda hata vermiş olabilir. USB 3.0 disk kullanıyprsan bu da aynı şekilde hata viryor olabilir. BIOS ayarların doğru yapılandırılmamış olabilir vs. Kısacası tam olarak sistem bilgilerini, BIOS ayarlarını neler yaptığını anlatırsan daha iyi olacak.

Bir de Sierra'yı indirip deneyeceğim. Ayarları da eve gidince düzelmez ise Sierra da açıklarım.

Son düzenleme:
Eğer D bölümün 50 GB dan daha büyük (mesela 100 GB) ve bu diski iki ayrı parçaya ayırmaya çalışıyorsanız (mesela 50 + 50 GB) hata alırsınız. Bende aynısını denemiştim ve Mac OS X yükleyicisi bu diskleri tek bir bölüm olarak gördü. Size tavsiyem D bölümü tamamı ne kadar ise Windows altında bir bölüntü haline getirip Mac OS X yükleyicisi altında HFS formatına biçimlendirmek. Eğer diskiniz MBR ise bu işlem Windows Bootloader'ı bozacaktır. Disk bölüntüsü GPT ise Windows Bootloader'ın bozulup bozulmayacağından emin değilim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı