El Capitan kurulumdan sonra ekranın 4'e bölünmesi

Habiboff

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, uzun zamandır kullandığım Acer Aspire 3750G Leptopuma Mac OS X El Capitan kurulumu yapmak için, tavsiye edilen .RAW dosyasını indirip gösterilmiş araçla USB bootable oluşturarak kurulumu gerçekleştirdim. Kurulum zamanı ekran tam ekran olarak sorunsuz gösterirken, kurulumdan sonra Mac OS X El Capitan olan diskten boot yaparak, kurulumu tamamlamak istediğimde ekranın 4'e bölünmüş şekilde karşıma çıktığını gördüm. Zor da olsa o şekilde kurulumu tamamladım, fakat tek ekran yapamadım.
İçinde bulunan araçlardan sürücü yüklemelerinde MultiBeast kullanmak istiyordum fakat sol yand ki menüde Display gözükmedi. Yardımlarınız için önceden teşekkür ederim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Config.plist dosyanı Clover Configrator ile aç. Graphics Seçeneklerinden Dual Link = 0, LoadVBios ve Patch VBios işaretleyip dene:
Screen Shot 2016-05-17 at 01.33.23.png

Cevaplarınızdan dolayı teşekkürlerimi sunarım.
Hayır Acer yazısı tertemiz gözüküyor.
#Montezuma hemen deneyip cevabı yazacağım, dikkatinizden dolay çok teşekkür ederim..

Merhabalar, Dün sorunsuzca ve çok rahat bir şekilde Mac os x kurulumu yaptığım bilgisayara bu gün aynı işlemi yapamıyorum. Kullandığım USB bellek 32GB ve Rehberde yazıldığı şekilde Dik izlencelerinden disk biçimlendirme işlemini yaptıktan sonra diski seçip devam etdiyimden bir kaç saniye sonra ekrana şöyle bir yazı gelmekte.
OS X bilgisayarınıza yüklenemedi
Hiç bir paket yüklemeye uygun değil. Yardım için yazılım üreticisine danışın.
Bilgisayarınızı yeniden başlatmak için yükleyiciden çıkın ve yeniden deneyin.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Cevabınız için teşekkür ederim, kurulum yapmak istediyim 500GB SATA HDD.
Extrenal olarak USB ile bir bilgisayara takarak normal şekilde NTFS olarak biçimlendirdim.
Sonrasında yeniden yerine takarak üzerine kurulum yapmak için, USB Belleğimide biçimlendirip yeniden Rehberdeki programla .raw dosyası ile imajı yeniden hazırladım. Gerekli adımlardan sonra Disk Utility'i açarak Genişletilmiş günlüklü olarak biçimlendirdim. Malesef hala aynı sorunu yaşamaktayım. Sizce Flash Diskimden kaynaklanıyor ola bilirmiʔ

Merhabalar, sorunun Disklerden değilde BİOS-da Tarih ayarlarının güncel olmadığından kaynaklandığını fark etdim. Düzenleme yaptıktan sonra kurulum yinede normal şekilde gerçekleşiyor.
Fakat Verbose olmayan modda kurulum yapınca ekran normal şekilde açılıyor verbose modunda yapınca 4 ekran çıkıyor. Şimdi diyelim ki ben bunu verbose olmayan modda kurulum yaptım (bu arada verbose olmayan modla kurulum yapıp yeniden USB ile boot yaptığımda elma logosu paramparça şeklinde çıkıyor)
USB olmadan Boot yapınca hatalar çıkıyor, hangi kodla başlatırsam sorunu aşa bilirim acaba?
Şimdiden teşekkür ederim..

Merhabalar, cevaplarınınızın alel acele olmasının bir nedeni vardır her halde. Yinede teşekkürler.
Neden buraya soru yazıyorum?
Çünki türkçem ingilizcemden daha iyi. Yurt dışından katılıyorum o yüzden kardeş ülkenin yardımlarından faydalanmaya çalışıyorum. Artı aldığım yardımıda herkesle bölüşmek için buraya suru yazıp, cevap almaya çalışıyorum.
Sorunu kendim çözdüm nerdeyse, ancak yinede yabancı formların yardımı ile.
Şimdiye kadar yapmış olduğunuz yardımlar için teşekkürler..

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı