El Capitan Quadro K2000 0MB Görünme Sorunu

BOSSTAN

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
3d Animatör
Daha önceden Sierra kurmuştum. Multibeast ve Clover programlarında sorun yaşadım ve bide El Capitan kurup deneyim dedim. Değişen pek birşey olmadı. Sorunu anlatayım arkadaşlar;

Multibeastte Quick Start altından UEFI Boot Mode'u ve diğer driverlerımı seçtiğimde yükleme başarısız oldu;

Sonra deneme yanılmayla UEFI Boot Mode'u kapatarak denedim yeniden hata aldım;

Ardından Bootloaders'ıda kapattım, kurulum başarılı oldu;

Başarılı;

Yükleme başarılı oldu ama pek bir işe yaramadı, sadece internet bağlantım çalışmaya başladı. Bu sayade size iMac'imden yazıyorum Ses yok, görüntü ekranı tam kaplamıyor, grafiksel bozukluk ve donmalar var. Özelliklerden baktığımda Ekran kartım 0 MB görünüyor.

Ardından Clover'ı denedim fakat o da başarısız oldu;

Sonuç olarak arkadaşlar;
- Ses yok.
- Ekran kartı performanssız ve 0 MB görünüyor.
- USB olmadan boot etmeyi de anlayamadım.

Anakart modelimi yazarak biraz araştırma yaptım ve alttaki linki buldum, arkadaşla aynı anakartı kullanıyoruz ama yaptığı işlemleri pek anlayamadım, belki anlayan varsa bana anlatır diye linki de aşağıya ekliyorum;
Tonymacx86 - Asus P9 X79 PRO

Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. Maalesef Moderatör'ümüz emekliye ayrılmış, Hackintosh bölümündeki konuların çoğu da cevaplanmamış, umarım Moderatör bulunur ve sorunlarımız çözülür.

Sistemim;
  • Asus P9X79 PRO
  • İntel i74930K
  • PNY Quadro K2000
  • Gskill Trident-X 2x8 2400 Mhz CL9 RAM
  • Samsung 840 EVO 250 GB SSD
  • Seatage Baracuda 2TB
  • COOLER MASTER Hyper 212 EVO
  • Corsair Carbide 400R
  • Corsair CX750 Power Suppy
  • Asus Green DVD Writer 24x
**************** Güncelleme ****************
Arkadaşlar merhaba. Ses sorununu yukarıda yaptığım açıklamaya koyduğum linkteki adımları uygulayarak hallettim. Bu yazıyı size Imac'imden yazarken bir yandan da müzik dinliyorum. Tek sorun Quadro K2000 ekran kartımın video Ram'iminin 0mb olarak gözükmesi. Cloverden Nvidia Injeckt i false yaptığımda sistem ekran kartını tanımıyor ve özelliklerden ekran kartına baktığımda Unknown Nvidia Graphic Card 7mb olarak gözüküyor. Tonymacx86'da araştırdığımda bu ekran kartına sahip olupta sorunu çözen birini bulamadım gerçi konular hep 2012-2013 te açılmış. Yardımınızı bekliyorum.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Arkadaşlar az önce inanılmaz bir şey oldu. Ben usb olmadan boot etme ayarını yapamamıştım. O sebeble usbden boot ediyordum sistemi. Bende 2 usb var birinde el capiton diğerine mavericks var. El capiton usbsini çıkartmam gerekti geçenlerde onun yerine de yanlışlıkla mavericks usbsi takmışım. Bugün sistemi açmak istediğimde bi baktım mavericks boot ekranı, dedim ne kaybederim ki bi deneyim büyük ihtimalle boot etmez. Ama inanılmaz birşey oldu. Sistem boot etti ve tam ekran, cam gibi bir görüntüyle karşılaştım. Vram 2gb olarak görünüyor artık.

Sistem özellikleri;

Sistem raporundan ekran kartı özellikleri;

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…