El Capitan ve Windows 10 Dual Boot Sorunu

ismailee

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
İnşaat Mühendisi
Merhaba sevgili technopat okurları, birkaç gündür El Capitan kurulumu için montezuma nickli arkadaştan epey bi yardım aldım ve bu sayede kurulumu ve sürücüleri eksiksiz kurmayı başardım. Şimdi ise dual boot yapamamaktayım.

Sistem Özelliklleri:

İşlemci : i7 6700K
Anakart : Msi z170A Gaming M7
Ekran Kartı : Evga GTX 970 SSC
Bellek : 32 GB 2400 Mhz DDR4
SSD : 180 GB İntel
HDD : 3 TB SATA3

Öncelikle HDD sürücümün bağlantılarını çıkartıp sadece SSD sürücüsü üzerinde işlem yaptığımı belirtmek isterim. Daha sonra SSD'yi GPT olarak biçimlendirip,

Üzerine " OS X El Capitan RAW 10.11.6 Güncel Kurulum İmajı " burada verilen El Capitan 10.11.6 (RAW) işletim sistemini USB'ye belirtildiği gibi kurdum. İlgili konuda MBR patch yapıldığını söylüyordu. Bu imajla sistem ekranda kaldığı için aynı konuda verilen Dropbox - 10.11.4 Clover EFI.rar linkteki 10.11.4 Clover EFI'yi USB içindekiyle değiştirip sistemi kurdum.

Sistemi kurmadan disk izlencelerinden 60 GB'lık kısmı Mac için, 110 GB'lık kısmı Win için (MS-DOS) olarak biçimlendirdim ve daha sonra Mac kurulumunu, sürücülerini ve Clover Boot kısmını kurdum. Sistemim artık USB'den boot ettirmeden güzel bir şekilde çalışmakta.

Gelelim Windows 10 kurulumuna, bu kısma geldiğimde ilk başta F11 boot menu ile UEFI olarak Windows'u boot ettim. Windows için ayırmış olduğum 110 GB'lık kısımda MBR tablosunun olduğunu sürücünün GPT olması gerektiği uyarısını veriyor. Diski biçimlendirdiğim halde hala aynı uyarıyı vermekte. (Bu arada Windows 10 sürümünü Rufus ile boot etmeden GPT seçeneğini seçtiğimden eminim en azından 3. kez denememde kesin öyle.)

Bu şekilde olmayınca Bios u sıfırlayıp hem UEFI hem Legacy mod tekrar aktif hale geldi. Bu şekilde Windows sürümünü F11 ile açılışta boot ettirerek kurdum. Kurdum ama bu seferde Clover boot menüsünden Windows için olan sürücüyü tıkladığımda hiçbir şey gelmemekte.

Sadece F11 ile UEFI olmayan sürücüyü seçerek windows'u başlatabiliyorum.

İkisinin de Clover boot ile başlatılması için ne yapmalıyım. Ayrıca Windows'u da UEFI olarak kurmak istiyorum ama MBR olarak biçimliyor mac. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

İlginiz için teşekkür ederim.

ben daha önce bunu denedim ilk önce mac işletim sistemini kurunca windows kuramadığımı farkettim mecburen önce windows kurup sonra paragon ile mac için ssd'de gerekli alanı oluşturdum sonra bu alana mac işletim sistemini yükledim sonra boot'u clover olarak ayarladım şuan sorun yok

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı