El freni nasıl çekilmeli?

7 sene boyunca 2004 model Ford Connect kullandım. İlk sahibiydim 2011 yılında sattım. Arabanın el frenini tuşa basarak bile çeksem cart diye ses geliyordu.

Benim Huundai Getz'de de ses geliyor tuşa basmama rağmen demekki bazı modellerde geliyor o ses. Ses gelme sebebi kullanıcıya güven vermek olabilir, bak çektin el frenini carrt sesi de geldi inebilirsin arabandan.

Opel mühendisleri sizinle aynı fikirde değil.

"El freni El frenini daima açma düğmesine basmadan sıkıca çekin. Yokuş aşağı veya yokuş yukarı durumlarda el frenini mümkün olduğunca sıkı çekin. Mekanik el freni arka tekerleklerin frenlerine etki eder. El freni çekilirken kendiliğinden kilitlenir. El frenini çözmek için, kolu hafifçe yukarıya kaldırın, açma düğmesine basın, kolu tamamen aşağıya indirin. El freni kolunu daha kolay indirmek için aynı zamanda ayak frenine basın."
(sayfa:175 https://www.opel.com.tr/content/dam...D/el_kitabi_kta_2656_2_baski_agustos_2007.pdf)

Ford Fiesta'nın kullanım kılavuzunda da şöyle bir not var:

"Not: Kolu yukarı çekerken serbest bırakma düğmesine basmayınız"

El freni değil de plastik kelepçe olduğunu düşünün. Üzerindeki diş boşta kalırsa sıkılaştırmakta zorlanırsınız.

Son düzenleme:
Bugüne kadar sahip olduğum çoğu araçta el freni yerdeydi pedal olarak onda düğme gibi bir şansınız yok. cart diye basacaksınız. (ha release kolunu çekili tutarak basıp sonra bırakmak olabilir ama atraksiyona gerek yok)

Bence çok abartmışsın 1 kere basmadan çekti diye ikincide el freni bozulacak diye bir şey yok ben hep basmadan çekerim şimdiye kadar hiçbir sorun olmadı emin ol. Ayrıca süsle ne alakası var farkındaysan el frenini indirmek için o düğmeye basmak zorundayız basmadan indiremeyiz fakat basmadan kaldırabiliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…