El konsolu alınır mı?

Yhor

Decapat
Daha fazla  
Yakında üniversiteye geçeceğim aklımda el konsolu almak var, sadece ve sadece Fortnite, RDR2, FiveM, FIFA, God of War, Forza 4 oynayacagım. Sizce almak mantıklı mı bir de hangi konsolu almak mantıklı? Aklımda şunlar vardı ama kararsız kaldım;
Steam Deck, ASUS ROG Ally Z1 Extreme, Nintendo Switch Lite, Lenovo'nın el konsolu.
Sizce hangisini almalıyım.
En kötü Xbox Series X almak var aklımda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop almak daha iyi olur.
GoW oynamak istiyorsan Nintendo Switch uygun olmaz.
Bütçe nedir?

@Yhor
Laptop daha işlevli bir cihaz. Bütçen laptop almak icin yeterli. Bölümünü bilmiyorum ama üniversitede laptopa ihtiyacin olacaktır.
Batarya ömrü sorun olmayacaksa ROG Ally iyidir. Onun dışında Steam Deck önerebilirim.

Sadece oyun oynanacaksa ve çoğunlukla batarya ile kullanılacaksa Rog Ally X alın. Rog Ally Z1 Extreme hafif sorunlu bir cihaz, en büyük sorunu SD kartları aşırı ısı nedeniyle mefta etmesi. Ally X hem daha büyük batarya ile geliyor hem RAM yüksek hem de SD kart sorunu çözülmüş durumda. Fiyatı şu an yüksek ama düşer birkaç aya.

Çok amaçlı ve genelde güç kablosu takılı kullanacaksanız Legion Go alın. Rakiplerinden çok daha büyük ekranı aletin laptop veya tablet olarak kullanılmasını çokça kolaylaştırıyor. Ben kablosuz klavye ve fare taktım ve ikinci bilgisayar olarak kullanıyorum arada, dahili ayaklığı olması büyük fayda sağlıyor.

Elde kullanırken ise touchpad ve fare kullanımına uygun ayarladığım kontrolcüleri ile zorluk çekmeden yine bilgisayar gibi kullanabiliyorum. Cihazın yazılımı ilk çıktığı zamanki gibi sorunlu değil artık, çok daha iyi durumda ve donanım kalitesi olarak bence Rog Ally Z1 Extreme'den daha iyi. Yine de yazılım güncelleme hızı olarak Asus'un gerisinde kalıyor.

Sadece oyun oynanacaksa ve nispeten konsol deneyimine yakın bir ürün isteniyorsa Steam Deck alın. Linux işletim sistemi Win11'e kıyasla çok yönlü kullanılmasını zorlaştırır ama desteklediği oyunlar daha optimizedir. Bataryası Ally X'e yakın bir süre verir, donanım gücü rakiplerinden daha zayıftır.

steamdeck + uygun fıyatlı laptop(oyun ıcın olanlardan degıl) ya da dırek oyun laptop u almanı onerırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…