El koyulan bilgisayar yasal yollarla talep edilebilir mi?

Shadow sama

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim ikinci el bir PC aldım ama annem el koydu ve sakladı. Benim babam ve annem ayrı yaşıyor. Olaydan sonra babama taşındım ama annem PC'mi vermiyor, teyzeme saklamış onu öğrendim. Yasal yollarla nasıl alabilirim? Kime sorsam alamazsın diyor.
Bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Değilim

Vermeme sebebi derslerin ya da fazla oynamanmı.
Hayır tam aksine derslerimi toparlamam fazla oynadığım doğru ama annemin benden beklediği ve şu ana kadar yaptiığım (7 yaşından berri çocuk büyütüp evdeki her işi yapıp ders çalışıp asla oyun oynamam) bunlara ara vermem ve biraz daha arkadaşlarımla oyun oynamam sebep bu

Annem ben küçükken her tableti sakladığında polisi arasaydım karakolu dibimize kurarlardı artık. Herkesin annesi böyle. Ben de 10 yaşlarımda ilk tabletimi aldım ve sahip olur olmaz haliyle ders çalışayım diye saklıyordu. Ama günde yarım saat oynama hakkım vardı. Senin konun biraz saçma geldi.

• Türk medeni Kanunu'na göre, çocuklar 18 yaşına kadar reşit (yetişkin) sayılmazlar. Bu, çocukların bazı haklarını kısıtlar, örneğin mülkiyet hakları veya bireysel kararlar verme konusunda. 18 yaşına kadar olan dönemde, çocuklar bakım, eğitim ve korunma açısından ebeveynlerinin sorumluluğundadır.
  • Çocuğun anne veya babası, çocuğun gelişimini gözetmek ve onu korumak zorundadır. Bu sebeple, çocukla ilgili alınacak kararlar ebeveynler arasında iş birliği ve anlaşmazlık durumunda mahkeme kararıyla çözülmelidir.
  • sonuç:​

Ebeveynler arasında çocuğun bilgisayarına el koyma ve diğer kararlar hakkında yaşanan bir anlaşmazlık, çocuğun menfaatine uygun bir şekilde çözülmelidir. Eğer çocuğun anne ya da babası bilgisayara el koyuyorsa, bu karar çocuğun eğitimine, güvenliğine ve sosyal gelişimine uygun olmalıdır. Ebeveynler arasındaki anlaşmazlık durumunda, mahkeme karar verebilir ve çocuğun psikolojik durumu göz önünde bulundurularak bir çözüm önerilebilir fakat bellirli bir sonuç çızmaz.
    Sen mahkemeye baş vuramazsın eğer baban
T.C. [İLGİLİ AİLE MAHKEMESİ]
[Şehir]

DAVACI:

Adı Soyadı: [Adınız Soyadınız]
T.C. Kimlik No: [Kimlik Numaranız]
Adres: [Adresiniz]
Telefon: [Telefon Numaranız]

DAVALI:
Adı Soyadı: [Davalı Ebeveynin Adı Soyadı]
T.C. Kimlik No: [Davalı Ebeveynin Kimlik Numarası]
Adres: [Davalı Ebeveynin Adresi]
Telefon: [Davalı Ebeveynin Telefon Numarası]

KONU:
Çocuğumuz [Çocuğun Adı Soyadı]'nın bilgisayarına el konulmasıyla ilgili olarak, çocuğumuzun kişisel haklarının korunması, ebeveynler arasındaki anlaşmazlıkların çözülmesi talebi.

AÇIKLAMALAR:

1. Çocuğumuzun Durumu:
    Tarafımızca çocuğumuz [Çocuğun Adı Soyadı], [yaşı] yaşında olup, kişisel gelişimi, eğitimi ve sosyal ilişkileri açısından önemli bir dönemden geçmektedir. Çocuğumuz, bilgisayar kullanımını eğitimine ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak bir araç olarak kullanmaktadır.
  2. Ebeveynler Arasında Yaşanan Anlaşmazlık:
    Ancak, davalı ebeveyn, çocuğumuzun bilgisayarına el koyarak, çocuğumuzun eğitimine, sosyal gelişimine ve kişisel haklarına müdahale etmektedir. Çocuğumuzun bilgisayarına el konulması, onun gelişimini olumsuz etkileyebilmekte ve bu durum psikolojik açıdan da zarar verebilmektedir.
  3. Psikolojik Durum ve Eğitim:
    Çocuğumuz, bilgisayarını yalnızca eğitimi için kullanmakta olup, herhangi bir zararlı içerikle ilgili erişim engellemesi yapılabilirken, onun gelişimine zarar verecek şekilde bilgisayar kullanımının engellenmesi gereksiz ve zararlıdır. Çocuğumuzun bu konuda duyduğu rahatsızlık, eğitimine ve psikolojik sağlığına zarar vermektedir.
  4. Çocuğun Hakları:
    Çocuğumuz, Türk Medeni Kanunu ve Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne göre, kişisel haklarına sahip bir bireydir. Ebeveynler, çocuklarının gelişimini gözetmekle yükümlüdür, ancak bu yükümlülük, çocuğun haklarına zarar vermemek kaydıyla yerine getirilmelidir.
  5. Talep:
    Çocuğumuzun bilgisayarına el konulması uygulamasının sonlandırılmasını, çocuğumuzun haklarının korunmasını ve ebeveynler arasındaki anlaşmazlığın çözülmesini talep etmekteyiz. Ayrıca, çocuğumuzun psikolojik durumunun değerlendirilmesi amacıyla bir psikolog raporu alınması gerektiği kanaatindeyiz.
HUKUKİ DAYANAK:

1. Türk Medeni Kanunu,
  2. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi,
  3. Türk Borçlar Kanunu,
  4. İlgili Yargıtay kararları ve yerleşik içtihatlar.
SONUÇ VE TALEP:
Yukarıda belirtilen sebeplerle,

1. Çocuğumuzun bilgisayarına el konulması işleminin sonlandırılmasına,
  2. Çocuğumuzun psikolojik durumu ile ilgili bir uzman raporu alınmasına,
  3. Ebeveynler arasındaki anlaşmazlıkların çözülmesi amacıyla gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasına,
    karar verilmesini saygılarımla talep ederim.
DAVACI:
[Adınız Soyadınız]
[Tarih]
[İmza]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…