Öncelikle iyi akşamlar.
Arkadaşlar el yapımı sıvı soğutma yapmak istiyorum.
Overclock yaptım ama ihtiyacım yok sıvı soğutmaya güzel bir hava soğutmaya sahibim. Sıcaklık problemim yok.
Ancak çok hoşuma gidiyor hobi olarak yapmak istiyorum. Biraz yardıma ihtiyacım var ancak.
Cpu ve Gpu soğutma blokları oluyor sıvı soğutma sistemlerinde. Gpu çok önemli değil es geçebilirim ancak cpu bloğu hakkında yardıma ihtiyacım var.
Biraz araştırdım el yapımları oluyormuş. Yani tornada vs. yaptırıyorlarmış. Hazır almakta daha pahalıya denk geliyormuş ancak babam tornacı benimde biraz bilgim var yetmediği yerde babam her türlü yardımcı olacaktır.
Merak ettiğim şey ise yapmam gereken ne? Bloğun görevi ne nasıl yapmam gerekiyor? Nasıl dizayn edilecek vs. internette yapımı hakkında bir bilgi bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. @BilgisayarKurdu Sizi önerdiler hocam yardımınızı bekliyorum.
CPU bloğu yapmak için öncelikle biraz araştırmanız gerekiyor. Bakır olduğu için talaş kaldırma işlemleri zaten sıkıntı olacaktır ama ben frezede yapıldığını düşünüyorum. Sıvı CPU bloğuna girip hemen çıkmıyor biraz kanal yapıyorsun oraya. Buna genel olarak kondenser deniyor. Sen boyutlarını belirle öncelikle ben diğer kısımlarda sana yardım ederim tekrar. Bu arada pc ile çok alakam yok fakat makine mühendisiyim.
Anladım. Boyutlar belli 775 pin işlemci için kullanılacak.
Torna, freze hepsi var dükkanda ama içi, dışı falan nasıl olacak hiç bilgi bulamadım netde şeklini amacını bir görsem (İçinin şeklini.) zaten yaparım sorun olmaz.
O bakırların arasından mı geçiyor su o şekilde mi işliyor sistem?
Pres için örnek olması gerekli değil mi? Sonuçta 1 tane yapacağız.
Bide son resim açılmıyor indirip buraya yükleyebilir misin acaba?
Pres için kalıp şart tabiki fakat bunu yapan firmalar birden fazla yapıyorlardır. Siz daha büyük ölçeklerde yapın. Sıvı oralardan geçiyor kendinize göre kanal yapın. Bunlar biraz daha üst düzey. Siz daha büyük yaparsanız pompa ve radyatörü ona göre seçersiniz. Benim önerim büyük yapmanız yönünde çünkü vida delikleri için dışarda pay bırakırsınız. Sızma olmaması için güzel bir yol olur.
Resimler hep perspektif fakat benim gördüğüm kadarıyla 2 yada 3 mm kalınlık var hiç teknik resim bulamadım. https://d2t1xqejof9utc.cloudfront.net/screenshots/pics/a33244d4f061c357745bd08578f44a26/medium.JPG
Bu resimdeki daha kalın olabilir fakat ben bu şekil yapmanızı öneririm. Dışa O-ring içeriye kanallar olur. Sıvının dışarıya çıkmayacağından emin olursunuz bu sayede. Bence siz derdinizi bir kalıp ustasına anlatın onlar bu konularda çok iyiler. Sıvı kaçırmayacak şekli belli içinden sıvı geçecek bir sistem.