El yapımı CPU Bloğu

Mikadır büyük ihtimalle fakat sen plastik kullanabilirsin. Eğer görsellik istiyosan mika kullanmalısın. Üst ve alt kısımda O-ring için uygun kanal olması şart. Sızdırma olmaması için. Yparsan mutlaka fotoğrafları at şimdiden kolay gelsin.

Çok büyük bir sorunla karşılaşmazsam yapacağım.
Görsellik için yapıyorum zaten mika kullanırım, plastik sıcaktan dolayı belki sorun yaşatabilir.
Mika sıcaktan zarar görür mü? Erimez belki ama sertliğini kaybederse su sızdırabilir.

Plastiğe gre değişir polietilende ama 150 dereceye kadar hiç sorun olmaz. Mika yani pvc de o kalınlığı pek görmedim ama yapılır illaki. Sıcaktan zarar görmez yani o kadar yüksek sıcaklığa çıakrsanız işlemci ölür zaten. Sıvı sızmaması için O-ring kanalı yapcaksınız . Ne plastikle nede mika ile bu açıdan sorun yaşamazsınız ama plastiğin kalitesi önemli.
http://www.bitspower.com.tw/index.php?main_page=product_info&cPath=173_244_251&products_id=2862
Böyle birşey buldum. Akrilik diyor. Bence sizin için daha rahat olur işlemesi.

Tamam anladım teşekkür ederim.
O-Ring dediğiniz en dıştaki siyah plastik (Adı aklıma gelmedi kanal açıp oraya yerleştireceğim.) ise onu yapacağım.

@stifmeister Dostum basit bir şekilde resmini çizdim yapacağım bakır bloğun.
Birkaç sorum daha var. Freze den anlıyorsun sanırım sen. Aralıklar ve çıkıntılar 1mm olacak. 1mm freze ucu kırılır mı işlem yaparken?
Bir de nette gördüm çok daha ince aralıklı bloklar var. Örnekleri altta ekleyeceğim.
Acaba bu çok ince olanlar ne ile yapılmış olabilir? Freze dışında ne kullanabiliriz daha ince tasarım için ?
Bunlar ince tasarımlar:

Buda benim amatör çizimim;

Uç kırılmaması için çok yüksek devir vermen lazım. ben sana örnek olsun diye bir çizim atayım. Senin CPU bloğu overclock için çok performanslı değil ama görsellik için iyi olsun istiyosun anladığım kadarıyla. 1 saat içinde bir çizim atarım. Bu arada 3mm den düşük uçla CNC dışında çalışan görmedim. CNC olmadan zor oluyor yüksek devir vermek.

Öncelikle elimde hiç ölçü olmadığı için böyle dağınık bişey çıktı ortaya lütfen kusura bakmayın. Bu şekil basit birşey yapabilirsiniz ölçüleri kafama göre yaptım siz düzenleyebilirsiniz istediğiniz gibi. Bitspower sitesindeki CPU bloğa yakın olsun istedim sadece. Teknik resmin çıktısını alıp rahatlıkla düzenlersiniz benim amacım sizi zorlamadan 5 mm kesme ucu ile rahatça çalışmanız. Ortadaki 5mmlik yeri 2.5 mm yaparsanız alttan ve üstten 5mm boşluk oluşur. Bu sayede frezede çok daha rahat işlersiniz. Ben oraya düşünürken hata yapmışım ve sağ taraftaki boşlukta yine benim tasarım hatam o kısımları siz kapatırsınız artık.

Dosya Ekleri

• CPU.PNG
    4,6 KB · Görüntüleme: 272
  • preview.JPG 1.JPG
    73 KB · Görüntüleme: 255
  • preview.JPG 3.JPG
    48,6 KB · Görüntüleme: 215
  • preview.JPG 2.JPG
    40 KB · Görüntüleme: 225
Anladım. Peki performans için de bir çizim atabilir misin. Performans için nasıl olması gerekli acaba?

Resimleri anlamışsındır umarım. Şunun gibi olacak.

Çizememiş olabilirim tam olarak

Bu konuda hemen çizim atamam soğutma benim özel ilgi alanım. Daha doğrusu ısı değiştiriciler. Performans için olanda açıkçası ustalık çok önemli olmaz ben çizerim yapan yapsın derim ama araştırma yapmam gerekir. Buda genel olarak işlenmesi zor parçalar oluyor.

Peki merak ettiğim şu. Blok içinde küçük küçük 50 tane dikme mi olsa daha iyi soğutur. Yoksa senin attığında resimdeki gibi büyük 10 tane olsa mı?
Eğer işlemesi açısından zor olur diye büyük yaptıysan, küçük dikmeler daha performanslı olur diyorsan onu halletmeye çalışacağım cnc bulabilirim belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…