Batı taraflarından kastım zaten Bayburt değildi dostum. Ben Mardin'de okudum. 2 yıllık bilgisayar programcılığı bitirdim. Şu an özel bir okulda bilgi işlem olarak çalışıyorum. Bölüm hakkında bir fikrim yok. Şehir faktörü önemli elbette. Ama iş faktörü senin 4 yıllık hayatından daha önemli. Küçümsemek için söylemiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın fakat 4 yıllık saçma bir bölüm bitirip, gezip yiyip içip sonunda fabrika işçisi mi olmak istersin yoksa 2 yıllık iş imkanın kesin olarak olacak olan bir bölümde 2 sene sıkıntı çekip keyfine bakmak mı istersin? Dediğim gibi yanlış anlaşılma olmasın kimsenin işini küçümsemek için demiyorum ama sen anlamışsındır.
Şöyle bir durum da var ama. Ben uzaktan eğitim bölümünde okudum. Sadece senede 2 defa 1'er hafta sınava girip evime geri döndüm. İlk sınavlar için gittiğimde anladım ki ben uzaktan okuyarak çok büyük bir hata yapmışım. Arkadaş ortamı olsun, üniversitede dönen sohbetler olsun çok keyifliydi. O zaman keşke normal okusaydım dedim.
Sonuca gelecek olursak elbette Elazığ Bayburt'tan çok daha iyi bir şehir. Bölüm hakkında maalesef bir fikrim yok. Fakat bilgisayar mühendisliğinin o derece kalitede olan bir yerin bilişim sistemleri de gayet kalitelidir. İş imkanı olarak maalesef bir şey diyemiyorum.