Elden Ring benzeri oyunlar

Melys

Hectopat
Makaleler
4
Yer
Antalya
Daha fazla  
Öncelikle daha önce Elden Ring ve türevi bir oyun oynamadım yaratık kes kasıl vesaire mantığında. Sadece the Elder Scrolls oblivion oynadım sayılırsa. Aşırı sistem istemeyen (istese de olur ama sadece kendim oynamayacağım düşük sistem olsa herkesin oynaması için iyi olur kardeşim vesaire.) Oyun olursa sevinirim.

ELDEN RING'i tam bir kalıba sokmak zor ancak en çok yaklaşan tür ARPG diye düşünüyorum. ELDEN RING içerik bolluğu ve kalitesiyle ön plana çıkan bir yapım ve bu bolluk/kalite oranına sahip başka bir yapım daha yok. Muhtemelen FromSoftware daha iyisini yapana kadar da olmayacak.

Diğer serilerin 4-5 oyunda sahip olabileceği kadar bol içerik barındırıyor o oyun içerisinde. O nedenle o tarzda bir oyun bulman biraz zor, bu türü kendine örnek alan Souls-like oyunlar var ancak onlar sadece Souls'ların zor kısmını kopyalayıp geri kalan her şeyi görmezden geliyorlar bu nedenle onları da öneremiyorum.

Yine en uygun örnek ilk DARK SOULS olacak sanırım, 2.oyun da denenebilir içerik bolluğu konusunda o da epey iyidir. Oynarsan diye DARK SOULS II için yapılan geleneksel öneriyi de burada yapayım sana, en az 20 statü ADP ver yoksa hitboxlar kafayı yedirtir :D

3.oyunu sisteminiz zorlanabilir diye önermedim yoksa benim seride en sevdiğim, oynamaktan en çok keyif aldığım yapımdır 3.oyun, ayrıca boss kalitesi olarak da serinin tepe noktasıdır 3.oyun, bir deneyin 3.oyunu eğer sisteminiz sorun yaşatmazsa onu oynayın.

Son düzenleme:
Dark Souls (3), ben oynayamadım pastırma ettiler beni daha 10%'una varmamışken oyunun ama zorluk olarak sağlamdır.

Zorluğa gelemiyorsan girme bu arada, bu oyunlar haricinde NioH serisi de bu kafa ama biraz daha farklı mekaniklerle. Sekiro da uygun, mantık aynı ama mekanikler farklı.

Direkt dark souls serisinden başlayabilirsiniz. Ama öncesinde the surge ve the surge 2 bakabilirsiniz.

Oynanış olarak soruyorsan; Nioh, Dark Souls serisi.
İçerik olarak soruyorsan; Skyrim.
İkisininde olduğu soruyorsan öyle bir oyun yok malesef. Elden Ring'i de özel kılan bu zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı