Elden Ring Build Önerisi

Makaleler
6
Yer
İstanbul
Vagabond olarak başladım ama sadece yakın dövüşten ziyade aynı zamanda çeşitli büyüler kullanarak uzaktan da saldırı yapmak istiyorum yerine göre. Nasıl bir stat verebilirim ve hangi itemleri kullanabilirim önerisi olan var mı? @Shahdee @Fatalis @BerzerkFrost
Oyunu biraz kurcalayarak başlarda Faith 12 verip sırf merak ettiğimden Dragonfire aldım, önerileriniz ışığında duruma göre faith ya da int vererek ilerleyeceğim, baştan da başlayabilirim. Dragonfire alarak iyi mi ettim, kötü mü ettim bilmiyorum 😂

Son düzenleme:
Hem yakın dövüş hem büyü kullanmak istiyorsanız sword of night and flame bence gayet iyi, almak için bir boss ile savaşmanıza da gerek yok ve bayağı güçlü bir kılıç.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hem yakın dövüş hem büyü kullanmak istiyorsanız sword of night and flame bence gayet iyi, almak için bir boss ile savaşmanıza da gerek yok ve bayağı güçlü bir kılıç.

Böyle bir sword kullandığım zaman nasıl bir stat versem daha iyi olur onlarda emin olamadım, onun için öneri lazım. Bir elde asa diğer elde kılıç şeklinde bir build yapabilir miyim? Ya da direkt çift kılıç mı yapsam kararsızım. DS'ları standart kılıç + kalkan şeklinde oynadım da bunda farklı şekillerde oynamak istiyorum 😃

Öncelikle faith büyüleri mi kullanmak istiyorsun yoksa intelligence mı?

Faith istiyorsan bu ağırlıkta git: FAITH - STR - INT
INT istiyorsan: INT - DEX - STR

Faith oynarken eline mutlaka yüksek damage vuran bir kılıç, bıçak veya diğer ağır silahlardan biri lazım. Faith büyülerini ben pek beğenmiyorum damage'i de az oluyor fakat düşmanı kontrol altında tutmakta çok iyi özellikle PVP'de. Büyüleri çok az mana ile spamlıyorsun ve birden bire onlarca kuru kafa adama uçmaya başlıyor.

INT oynarken yakın dövüş gerekirse diye ben genelde katana bulunduruyorum ve genellikle bu katana Moonveil(Bir zindandaki ejderhadan elde ediliyor) oluyor. Katananın özel gücü 30 DEX 20 STR ile neredeyse her düşmanı tekliyor.

INT büyülerinden şu ikisini bulursan başka hiç bir büyüye ihtiyacın kalmaz:
1675119297603.png

1675119312373.png

Eğlence olsun diye bu büyüyü de bulundurabilirsin:
1675119354052.png

INT'de en önemli şey spell cast! Büyüleri aşırı yavaş yaptığından dolayı mutlaka bu asaya ihtiyacın var:
1675119470580.png

Böyle bir sword kullandığım zaman nasıl bir stat versem daha iyi olur onlarda emin olamadım, onun için öneri lazım. Bir elde asa diğer elde kılıç şeklinde bir build yapabilir miyim? Ya da direkt çift kılıç mı yapsam kararsızım. DS'ları standart kılıç + kalkan şeklinde oynadım da bunda farklı şekillerde oynamak istiyorum 😃
Bu kılıç Faith - INT dengeli bir kılıç. İkisini dengeli azıcık da STR vermek gerek ama bence INT kullanıcısıysan bu kılıca gerek yok çünkü bu kılıcın özel büyülerini zaten INT castleyebiliyor. Hatta daha güçlü bir şekilde.

Öncelikle faith büyüleri mi kullanmak istiyorsun yoksa intelligence mı?

Faith istiyorsan bu ağırlıkta git: FAITH - STR - INT
INT istiyorsan: INT - DEX - STR
Hangisinin büyüleri daha etkili ve tatmin edici olur onda biraz kararsızım.

INT oynarken yakın dövüş gerekirse diye ben genelde katana bulunduruyorum ve genellikle bu katana Moonveil(Bir zindandaki ejderhadan elde ediliyor) oluyor. Katananın özel gücü 30 DEX 20 STR ile neredeyse her düşmanı tekliyor.
Üstte dediğim şekilde, tek elde asa diğer elde de katana olacak şekilde mi oynuyorsunuz yoksa lazım oldukça değiştirerek mi?

Oyunla ilgili tek bir şeyde bile o kadar çok detay var ki hepsini aklıma getiremedim. :D

Ejderha büyüleri çok havalı duruyor ama çok yavaş büyüler. Seri gelen bir düşmanda çok yavaş kalıyorlar, siz daha büyüyü castlemeden bile öldüğünüz zamanlar oluyor. Çok ağır yaşamlar bir boss'a denk gelmedikçe dragon büyüleri tamamen keyfi.

Hangisinin büyüleri daha etkili ve tatmin edici olur onda biraz kararsızım.
Sadece bu attığım 3 büyüyü elde etmeye çalış geri kalanını INT'e 52 vermeye çalış gerisi kolay.
Üstte dediğim şekilde, tek elde asa diğer elde de katana olacak şekilde mi oynuyorsunuz yoksa lazım oldukça değiştirerek mi?
Sağ elde asa sol elde katana, asla değiştirerek veya kalkan takarak oynamıyorum.

Sadece bu attığım 3 büyüyü elde etmeye çalış geri kalanını INT'e 52 vermeye çalış gerisi kolay.

Sağ elde asa sol elde katana, asla değiştirerek veya kalkan takarak oynamıyorum.
Dedikleriniz tam kafamda kurduğum tarzda 😁 Peki dediğiniz asa ve büyüleri aldıktan sonra sword olarak katana dışında ne olabilir? Dark Moon Greatsword çok ağır kaçar mı ve uygun olur mu acaba?

Dark Moon Greatsword çok ağır kaçar mı ve uygun olur mu acaba?
Çok ağır kaçar, benim dediğim Moonveil katana ile aynı büyüyü daha seri yapabilirsin. İlla ki ben greatsword istiyorum dersen Claymore kılıcına Wild Strike özelliğini takarak kullanabilirsin. Elde kılıç olmasının tek amacı manyağın biri üstüne birden atlarsa kolayca dengesini kaybettir ve kaçacak zamanı kendine kazandırman amacıyla.

1675120269375.png

Statlarım şuanlık böyle. Oyunun Frenzied Flame sonu ile bitirdiğim için Arcane ve Faith verdim delilik büyüylerini kullanmak için. New game+'dayım akademiye gidince sıfırlayıp onları END - VIT - Mind eşit dağıtacağım.

Çok ağır kaçar, benim dediğim Moonveil katana ile aynı büyüyü daha seri yapabilirsin. İlla ki ben greatsword istiyorum dersen Claymore kılıcına Wild Strike özelliğini takarak kullanabilirsin. Elde kılıç olmasının tek amacı manyağın biri üstüne birden atlarsa kolayca dengesini kaybettir ve kaçacak zamanı kendine kazandırman amacıyla.

Eki Görüntüle 1651451
Statlarım şuanlık böyle. Oyunun Frenzied Flame sonu ile bitirdiğim için Arcane ve Faith verdim delilik büyüylerini kullanmak için. New game+'dayım akademiye gidince sıfırlayıp onları END - VIT - Mind eşit dağıtacağım.
Bende şu an 30 STR verili, INT'e hiç dokunmadım, zaten oyunda 11 saat falan oldu ama pek ilerlemedim farm yaptım sayılır. Burdan sonraki seviyelerde INT artırmaya başlayayım o zaman. Sonrasında asa ve büyüleri bulmak kolay iş gibi.

Konudaki mesajları okumadım fakat FTH + STR gidebilirsiniz, ben de ilk oynayışımda öyle yaptım. Hem Faith büyülerini hem de STR kılıçlarını kullanabiliyorsunuz.

Tam yerini de söylemeyeyim ancak Blasphemous adlı silahta bu statlar için birebir uygun ve PVE/PVP için çok iyidir.

Diğer bir tavsiyem de ARC verip, kanama hasarlı büyüler kullanabilirsiniz. Ben ismini hatırlamıyorum fakat konudaki arkadaşlar söyler belki karşıdakine sinek püskürtüp kanama hasarı verir ve kurtarması epey zordur.

Onun dışında ejderha büyülerinin çoğu büyük hasarlar verir.

Tamamen büyü gidilmedikçe de INT tavsiye etmem. Bu söylediğim Quality dediğimiz buildlerden.

Bu arada başlangıç için Claymore öneririm ben. Özellikle Bloody Slash bulursanız çok etkili olur. Bir süre götürür. Hatta sona kadar götürür ama dediğim silah daha iyi ve daha iyi skill setleri var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı