Elden Ring Controller ile mi oynanmalı yoksa klavye ve mouse ile mi?

TrickyBasket607

Hectopat
Elden Ring'e başlayacağım. Sizce kolla mı daha zevkli ve kolay olur yoksa klavye ve mouse ile mı? Daha önce hiç souls oyunu oynamadım.

Bence tartışmaya kapalı. Kesinlikle gamepad ile oynanmalı. Daha rahat ve bence kolay. Souls oyunları genel olarak gamepad temelli yapılır zaten.

İki şekilde de oynadım gamepad ile daha eğlenceli.

Normalde gamepad ile oynamaya hiç alışık biri değilim ama Elden Ring'i klavyeyle oynarken parmaklarım birbirine geçiyor. Hele Nightreign'deki yeni tuş kombinasyonlarıyla oyunu klavyede oynanamaz hale getirmişler.

Klavye ve fare ile çok daha rahat çünkü gamepad ile kamera kontrolü işkence, kontrol yerleşimleri sebebiyle kamerayı kontrol ederken koşmak parmağınızı ağrıtıyor, yerleşimler berbat. İki saatlik oynanış sonrasında parmaklarınızın Gora'daki kaleci gibi olmasını istemiyorsanız klavye ve fare tercih edin.

Son düzenleme:
Eğer hem klavye-mouse hem de gamepad alışkanlığı yoksa denemek için ilk tercih gamepad olabilir. Fakat Klavye-mouse alışkanlığı varsa onunla sorunsuz oynayabilirsiniz. Oynanmaz diyenler bilmiyor.

Ben Dark Souls serisinden Lies of P'e Lords of the Fallen'a kadar tüm souls-like oyunlarını klavye-mousela bitirdim. Gamepadle de denedim ama hareketlendirme ve etrafa hakim olmakta güçlük çekiyordum. Buda benim kendi deneyimim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…