Oyunlar zor veya kolay olsun amaç eğlenmek içindir. Ghost of Tsushima seslendirme Japonca alt yazı Türkçe yaparsanız Elden Ring'den daha çok zevk alacağını düşünüyorum.
Ghost of Tsushima'yı daha yeni bitirdim ve çok beğenerek oynadım. Elden Ring'i oynamadım ama YouTube'dan oynanış videolarına bakmıştım. Ben olsam Ghost of Tsushima'yı seçerdim. İkisinin de oynanış videolarına bir göz atın ona göre daha iyi karar verirsiniz.
Oyundan amacina gore degisir. Nefes kesici grafikler ve eglenceli bir combat istiyorsan GoT. Hayatim yok diyorsan ve ayrintili lore ve combat istiyorsan Elden Ring.
GoT, Elden Ring ile kapışabilecek seviyede bir oyun değil. Elden Ring Souls türüne giriş için uygun bir oyun, oyuncunun elinden tutmayan bir oyun. Çoğu şeyi senin keşfetmeni bekler ve bunu yaparken de hem görsel bir şölen hem de mükemmel bir combat yaşattırır oyuncuya. GoT ise klasik Ubisoft formülünü kullanan bir oyun. Etrafta yok edilmesi gereken karakollar vs. hikayesi de bana üst seviye bir hikaye gibi gelmedi.
Oyundan amacina gore degisir. Nefes kesici grafikler ve eglenceli bir combat istiyorsan GoT. Hayatim yok diyorsan ve ayrintili lore ve combat istiyorsan Elden Ring.
Elden Ring için hayatsızca bir oynayışa gerek yok. Ayrıca "nefes kesici grafikler" Elden Ring'i daha çok yansıtıyor gibi. Lore öğrenmek de kişisel tercih meselesi. Hiç öğrenmek istemezse öğrenmeyedebilir.
Ayrıca stres olmamanın imkanı yok. Bu oyunlar oyuncuyu zorlama amacı ile yapılan oyunlar zaten. Biraz da ne beklediğinize bağlı. Souls oyunundan zoruluk bekleyeceksiniz. Farklı bir şey beklemek zaman kaybı olur.
Elden Ring tamamen keşif etmeye dayalı bir Souls Like bir oyundur. Hikaye konusunda ise oldukça cimridir ama oynanışı çok iyidir. Ghost Of Thushima ise açık dünya hikayeli bir oyun. Hikayesi oldukça iyi ve japon teması var sadece katana, yay ve birkaç fırlatılabilir silah dışında oldukça az silah çeşitliliği var. Gene de oyunu bitirince ağladım iyiydi.