Elden Ring nasıl oynanabilir?

Ben de Souls türüne yabancı olarak ilk deneyimi Elden Ring ile edindim. Diğer oyunlarına da bakmışlığım var. Sarmamıştı. Oyun gerçekten mükkemmel. Zorluk konusunda çekinmeye gerek yok. Çünkü Elden Ring açık dünyada güçlenmeye izin veriyor. Sekiro gibi falan olsa inan ben de oynamazdım. Güçlendikten sonra bosslar rahat kesilebiliyor. Yine tabii uğraştırmıyor değil. Kolay demiyorum, zor. Fakat uğraştıracağını bilerek aldım zaten. O dünyanın içine dalabildikten sonra gerçekten çıkması zor. Hiç bu kadar sevebileceğimi düşünmemiştim. Boss veya yaratıkların mekanikleri öğrendikten sonra dalga geçerek kesmesi çok güzel oluyor. İlk olarak karakteri güçlendirmeye bakıp, bosslardan uzak duracaksın. Sonra oyun içinde kaybolacaksın. Gerçekten muazzam bir deneyim.

Çıldırmaları normal. Türünden bağımsız olarak bile gelmiş geçmiş en iyi open world oyunlar arasına girer çünkü. Bizzat deneyimledim ve haklılar.

Selamlar, ben oyuna başladım fakat oyunun mantığını anlayamadım yani açık dünyada birilerini kesiyorum ve checkpoint bölgeleri keşfediyorum fakat hikayesi nasıl oynanıyor, ne yapmam lazım, ana hikayeyi nasıl devam ettiririm anlamadım bir de silah ve büyü mantığını da anlatırsanız çok sevinirim...

Dark souls 1 ile başlamanı kesinlikle önermiyorum. Çünkü oyun başı istediğin yere ışınlanma yok, build yapmak aşırı zor yeni başlayan için ve nereye gideceğin hakkında hiçbir fikrin olmayacak. Eğer bu seriye başlamak istiyorsan kesinlikle önerim direkt Elden Ring oynaman. Serinin en basit oyunu bana göre build ne alırsan al oyunu bitirebiliyorsun özel skiller var. Rune(souls) kasmak aşırı kolay daha niceleri (bence) dark soulsdan kat kat kolay. Başta çok ölüceksin ama güçlediğini farkedince zevk almaya başlıyacaksın.

Oynayacaklar ve oynayanlar için dipnot:
Oyunu hikayesini anlamak için oynamayın internetten öğreniyor genelde oyunu bitiren kişiler.

Oyun tam olarak nasıl oynanıyor anlamadığımdan sildim çok oynamak istiyorum aslında yani gidiyorum açık dünyaya bikaç zırhlı şövalye kesiyorum büyük deve ölüyorum kale keşfediyorum ana hikaye nasıl devam ettirilir onu bile bilmiyorum lütfen yardım edin

Elden Ring'i anlatmak gerçekten çok zor. Hikaye olarak ilerlememek gerek. Keşfettiğin checkpoint bölgerinde sarı dalgalı ok ile gideceğin yol gösteriliyor haritada baktığın zaman. O oklar seni kesmen gereken ana bosslara yönlendiriyor. Questler için youtube kesinlikle bakman lazım. Bakmadan kimse bu oyunu bitiremez. Ama düz oklardan ilerleyerek ana bossları keser ve finale ulaşabilirsin. Amaç hikaye tarafı değil aslında. O sadece oyunda yaptıkların amaçsız görünmesin diye koyulan bir özellik diyebiliriz. Gördüğün her şeyi keserek Elden Lord olmaya çalışıyorsun basit bir mantık ile. Ama NPC questleri bazı hikayeler barındırıyor. Fakat dediğim gibi Youtube bakmadan yapman imkansız.

Büyü ve silah mantığı tamamen sana kalmış. Özgürce istediğin şekilde build yapabilirsin. Asalar, spells yani büyüler atıyor. Kısaca büyücü olacaksan kullanıyorsun. İncantations olanlar ise büyülü güçler oluyor. Büyü ve büyülü güçler arasında fark var. Bu yüzden ikisinin ayrımı var. İncantations'ları Seal denilen ekipmanları takarak kullanabiliyorsun. Hatta oyuna başlarken bir tane üstünde var. Pense gibi gözüken ekipman. Normal silah kuşanır gibi kuşanıyorsun. Kısaca büyü kullanmak istersen asa, büyülü güçler kullanmak istersen Seal takıyorsun. Oyun içinde spells ve incantations olarak ayrımlarını görebilirsin.

Silahların ise hepsinin ayrı kendine has skillleri yani özellikleri var. Olmayanlara da Ash of War kullanarak özellik basabiliyorsun. Ash of War'lar skill'i olmayan silahlara skill ekleyebilmeni sağlayan şeyler. Ama kendinden skill'i olan silahlara kullanmana gerek yok. Veya sana kalmış. Örnek olarak Reduvia bıçağının özel skill'i düşmana kan atmak.

Elden Ring'i anlatması sayfalarca sürer. Şimdilik ancak bu kadarını söyleyebiliyorum. Ama Youtube üzerinden çok destek alman gerekiyor oynarken. Meta buildler var mesela. Bosslara neredeyse tek atabilecek kadar güçlü olabiliyorsun. Oynaya, oynaya mantığı çözülen bir oyun. Ve çözdükten sonra gerçekten bırakması çok zor oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…