Elden Ring neden 60 FPS kilitli?

Makaleler
1
Merhaba,

İstek listemde uzun süredir bulunuyordu, kış indirimlerinde de satın aldım fakat oyuna girdim ilk gözüme çarpan şey 60 FPS ve Hertz kilidi olmasıydı. Hiç akıcı hissettirmediği için keyif alamadım. Her neyse, çerçevesiz tam ekran yaparak 60 Hertz olayını çözdüm fakat bu sefer de oyun yine 60 FPS kilitli kalıyor.

Bu kadar yeni bir oyun PC'de neden 60 FPS kilitli çıkıyor, mantıklı bir gerekçesi var mı? Merak ettim.

Merhaba,

İstek listemde uzun süredir bulunuyordu, kış indirimlerinde de satın aldım fakat oyuna girdim ilk gözüme çarpan şey 60 FPS ve Hertz kilidi olmasıydı. Hiç akıcı hissettirmediği için keyif alamadım. Her neyse, çerçevesiz tam ekran yaparak 60 Hertz olayını çözdüm fakat bu sefer de oyun yine 60 FPS kilitli kalıyor.

Bu kadar yeni bir oyun PC'de neden 60 FPS kilitli çıkıyor, mantıklı bir gerekçesi var mı? Merak ettim.
Ayarlarda Vsync açık mi kontrol eder misiniz?

Çünkü oyunda limit var, özellikle düşey eksende hareket ettirince çok hissediliyor.

Kare hızı artarsa oyun sapıtıyor mu yani? O zaman oyun motoru ile alakalı bir şey olabilir, Sekiro oynarken de aynı kilit vardı çünkü.

Ayarlarda Vsync açık mi kontrol eder misiniz?

VSYNC açık olsa bile 144 FPS'e sabit lazım benim sisteme göre. Öyle bir seçenek yok direkt kendinden 60 FPS kilitli oyun.

Kare hızı artarsa oyun sapıtıyor mu yani? O zaman oyun motoru ile alakalı bir şey olabilir, Sekiro oynarken de aynı kilit vardı çünkü.

VSYNC açık olsa bile 144 FPS'e sabit lazım benim sisteme göre. Öyle bir seçenek yok direkt kendinden 60 FPS kilitli oyun.
Evet monitörüz 144 hz ise 144fps ye sabitlemesi gerekliydi. Acaba monitör ayarlarindan 60hz kullanıyor olabilir misiniz?

Dediğim gibi oyunun kendisinde limit var, sizlik bir durum değil.

Bazı oyunlarda yapıyorlar misal Elder Scrolls Skyrim, Fallout 4, Fallout 76 gibi istersen özel ini. Dosyaları ile açabiliyorsun ama firma bu konuda uyarıyor artefact olabiliyor diye grafikler bozulabiliyor. Tahminim oyunun motoru yapımı ile alakalı.

Biliyorum. :D zaten konunun amacı neden olduğunu anlamak.

Daha stabil bir oyun sunmak için yapmış olabilirler, Detroit Become Human'da da var FPS kilidi, bir dosyadan bir şeyi değiştirmiştim kilit kalkmıştı. Bunda da aynı şey olabilir araştırmak gerek, bir dosyasından düzeltebilirsiniz belki.

Mantıklı bir açıklaması yok, canı isteyen istediğini yapıyor. O kadar itirazlara ve yapımcıyı aptal yerine koymalarına rağmen kilidi kaldırmıyorlar.
Buradaki modu kurarak oyunu gerçekte olması gerektiği gibi oynayabilirsin.

Çoğu kişi satın almak yerine kilitsiz korsan oynadı zaten oyunu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı