Seni linçlemekte hakları var çünkü hayatında hiç deneyim bile etmediğin oyun hakkında boş atıp tutuyorsun. God of War: Ragnarok hakkında da oynamadan atıp tutsaydın ona da aynı şekilde tepki gösterirdim ben şahsen ki ben onu da oynadığını sanmıyorum. İkisini de video halinde izlemişsin muhtemelen.
FromSoftware oyunlarını video izleyip videodan anlamaya çalışmak en baştan bir hata, 2 karakterin karşılıklı ağlaştığı oyunlar değiller ki bunlar sadece video izleyip tüm o heyecanı yakalayabilesin. FromSoftware oyunlarını anlaman için oynaman şart, piyasadaki oyunların çok ciddi bir çoğunluğunun aksine masaya iyi bir game design ile oturuyorlar çünkü, iyi bir engagement sistemi ile oturuyorlar. Çok büyülü ve eşi benzeri bulunmayan bir setup'ı var bu oyunların ve bu setup'ı deneyim etmeden anlamak zor, sadece video izlersen eğer anlayacağın tek şey sırasıyla canavar kesmeli bomboş oyun olur. Ancak eğer oynarsan keşfedilmemiş, sana karşı kayıtsız bir dünyada maceraya çıktığını, bu maceran sırasında yazılması gereken tüm hikayeyi aslında kendinin yazdığını ve bunun çok daha değerli olduğunu anlayacaksın.
Bunların hiçbiri olmayabilir, oynadığın halde keyif almayabilirsin ona lafım yok sonuçta herkesin sevdiği türde yapımlar değiller. Elden Ring'i hepsi farklı karakter yapıları olmak üzere 24 kez bitirmiş ben, God of War Ragnarok'u aldığımdan beri sadece 5 saat oynayabildim, alalı 2-3 ay falan oluyor giresim bile gelmiyor oyuna.
Ödül sonrasında Santa Monica, yani God of War Ragnarok geliştirici stüdyosu bile tweet atıp çok tatlı bir şekilde ELDEN RING'in galibiyetini kutlayarak "gerçekten inanılmaz bir deneyimdi, hak ettiniz." yazdılar. Daha fazla söze gerek yok diye düşünüyorum.